Kapr na grilu s citronovou marinádou

Kapr na grilu s citronovou marinádou

V tomto receptu se kapr nejprve asi 2 hodiny marinuje v aromatické citronové marinádě, která se později smíchá se zakysanou smetanou a poté se ryba griluje do šťavnaté, křehké a chutné dokonalosti.

Co budete potřebovat

  • 1 kapr
  • 2 citrony, malé
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 70 ml rostlinného oleje
  • sůl, podle chuti
  • koření na ryby, podle chuti
  • 2 lžíce zakysané smetany

Postup

  • Pokud jste si kapra koupili celého a nevykuchaného, pak ho nejprve vykuchejte, důkladně omyjte pod tekoucí vodou a osušte.
  • Pomocí nůžek odstřihněte ploutve.
  • Kapra nařízněte vodorovně na obou stranách ve stejných rozestupech.
  • Na marinádu vymačkejte šťávu z 1 citronu a smíchejte ji s kořením na ryby, česnekem, olejem, solí a pepřem.
  • Do marinády vložte kapra, zakryjte a dejte na 2 hodiny do lednice marinovat.
  • Nakrájejte druhý citron a plátky vložte do břišní dutiny kapra.
  • Marinádu, ve které jste měli kapra, smíchejte se zakysanou smetanou.
  • Rozprostřete na rybu.
  • Kapra grilujte na grilu na dřevěné uhlí asi 15 minut do křupava.
  • Rybu několikrát otočte a potřete omáčkou ze zakysané smetany.
  • Doba grilování se může mírně lišit v závislosti na velikosti ryby.
  • Při grilování se ujistěte, že gril není příliš horký.
  • Užijte si to!
Grilovaný kapr s citronem na talíři s vedle položeným příborem.
www.yummytemple.com

Testujeme pro vás kontaktní elektrické grily. Jaký v naší recenzi vyhrál a proč?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.