Vynikající letní recept, který je navíc jednoduchý na přípravu. Pokud chcete, můžete místo kapra použít i jiný druh bílé ryby. Můžete podávat se sklenkou suchého bílého vína, případně s trochou pečených brambor. Dobrou chuť!
INGREDIENCE
- 1 kg kapra (očištěného)
- ½ kg rajčat
- 100 ml rajčatové omáčky
- 1 paprika
- 5 stroužků česneku
- 1 střední cibule
- olivový olej
- petrželka
- kopr
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
POSTUP
- Rybu omyjeme, osolíme, opepříme a kůži nařízneme třikrát nebo čtyřikrát na každé straně.
- Kapra grilujeme na alobalu.
- Použijeme plynový gril a kapra grilujeme asi 10-15 min z každé strany na středním plameni.
- Nakrájíme cibuli, 2 stroužky česneku a papriku.
- Na pánvi orestujeme česnek, cibuli a papriku do měkka.
- Přidáme nakrájená rajčata a dochutíme solí a pepřem, směs dobře promícháme.
- Pokud je omáčka příliš suchá, můžeme přidat 100 ml rajčatové omáčky.
- Vyjmeme z ohně a necháme vychladnout.
- Omáčku rozmixujeme dohladka a přidáme poslední 3 stroužky čerstvého česneku.
- Grilovanou rybu naservírujeme na velký talíř, zalijeme omáčkou a ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou a koprem.