Kapr z grilu se středomořskou omáčkou

Kapr z grilu se středomořskou omáčkou
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Vynikající letní recept, který je navíc jednoduchý na přípravu. Pokud chcete, můžete místo kapra použít i jiný druh bílé ryby. Můžete podávat se sklenkou suchého bílého vína, případně s trochou pečených brambor. Dobrou chuť!

INGREDIENCE

  • 1 kg kapra (očištěného)
  • ½ kg rajčat
  • 100 ml rajčatové omáčky
  • 1 paprika
  • 5 stroužků česneku
  • 1 střední cibule
  • olivový olej
  • petrželka
  • kopr
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

POSTUP

  1. Rybu omyjeme, osolíme, opepříme a kůži nařízneme třikrát nebo čtyřikrát na každé straně.
  2. Kapra grilujeme na alobalu.
  3. Použijeme plynový gril a kapra grilujeme asi 10-15 min z každé strany na středním plameni.
  4. Nakrájíme cibuli, 2 stroužky česneku a papriku.
  5. Na pánvi orestujeme česnek, cibuli a papriku do měkka.
  6. Přidáme nakrájená rajčata a dochutíme solí a pepřem, směs dobře promícháme.
  7. Pokud je omáčka příliš suchá, můžeme přidat 100 ml rajčatové omáčky.
  8. Vyjmeme z ohně a necháme vychladnout.
  9. Omáčku rozmixujeme dohladka a přidáme poslední 3 stroužky čerstvého česneku.
  10. Grilovanou rybu naservírujeme na velký talíř, zalijeme omáčkou a ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou a koprem.
Grilovaný kapr se zeleninovou omáčkou, ozdobený čerstvými bylinkami a servírovaný na talíři s polovinou citronu.
www.beatricechristiana.wordpress.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.