Zelená koule plná vitamínů a minerálů, kterou ale mnoho z nás nemá příliš v lásce.
Pokud i vy patříte k těm, kteří mají k této brukvovité zelenině odpor, vyzkoušejte naše jedinečné recepty s kapustou!
Při použití správného koření a dalších ingrediencí se z ní dají připravit velmi chutné pokrmy.
Uvidíte, že budete mile překvapeni!
Naše recepty
Proč zařadit kapustu do svého jídelníčku?
Kapusta neboli jiným názvem také brukev obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek. Z hlediska vitamínů je bohatá především na vitamín C, E, K a vitamíny skupiny B. Z minerálních látek v ní najdeme velké množství draslíku, hořčíku, vápníku, fosforu či železa. Obecně se rozlišují tři druhy kapusty, hlávková, růžičková a kadeřavá.
Výhodou kapusty je, že ji můžeme připravovat na mnoho způsobů, například dusit, zapékat či smažit. Lze ji použít rovněž do salátů, ale před konzumací je nutné ji lehce povařit. Mimochodem s kapustou se v našem jídelníčku setkáváme již v záznamech ze středověku.