Ty nejlepší recepty na kapustové lahůdky aneb co vše se dá z této zdravé zeleniny připravit!

Zelená koule plná vitamínů a minerálů, kterou ale mnoho z nás nemá příliš v lásce.

Pokud i vy patříte k těm, kteří mají k této brukvovité zelenině odpor, vyzkoušejte naše jedinečné recepty s kapustou!

Při použití správného koření a dalších ingrediencí se z ní dají připravit velmi chutné pokrmy.

Uvidíte, že budete mile překvapeni!

Proč zařadit kapustu do svého jídelníčku?

Kapusta neboli jiným názvem také brukev obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek. Z hlediska vitamínů je bohatá především na vitamín C, E, K a vitamíny skupiny B.  Z minerálních látek v ní najdeme  velké množství draslíku, hořčíku, vápníku, fosforu či železa. Obecně se rozlišují tři druhy kapusty, hlávková, růžičková a kadeřavá.

Výhodou kapusty je, že ji můžeme připravovat na mnoho způsobů, například dusit, zapékat či smažit. Lze ji použít rovněž do salátů, ale před konzumací je nutné ji lehce povařit. Mimochodem s kapustou se v našem jídelníčku setkáváme již v záznamech ze středověku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.