Příprava: 20 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 menší hlávky kapusty
- 50 g tuku
- 50 g cibule
- 40 g mouky
- sůl
- pepř
- kousek slaniny
Postup receptu
- Kapustové listy zbavíme silných žeber a nakrájíme je na tenké nudličky
- Slaninu nakrájíme na kostičky a společně s cibulkou osmahneme
- Přidáme nakrájenou kapustu, sůl, pepř a trochu podlijeme a dusíme
- Když kapusta změkne a voda se vyvařila, zaprášíme ji moukou, pak mírně podlijeme vodou nebo polévkou
- Pro chuť můžeme přidat trochu šťávy z pečeně, zbylé omáčky z roštěnek, guláše a podobně
- Můžeme zlepšit ještě kouskem nakrájené šunky, uzeného masa nebo salámu
- Kdo rád může přidat i česnek