Placičky z kapusty jako skvělý tip na změnu v jídelníčku

Už jste je někdy zkoušeli?

Kapustové karbanátky jsou poměrně rychle hotové, zdravé a chutné. 

Připravili jsme si pro vás hned více variant, ať máte z čeho vybírat. 

Naleznete zde varianty masové i bezmasé. 

Karbanátky s kapustou můžete kombinovat s různými druhy zeleniny, ale i masem nebo sýrem. Jak vidíte, ani nebudeme potřebovat mouku, aby nám těsto drželo pohromadě. Stačí využít strouhanky, a to častokrát až na závěr, aby byly krásně křupavé.

Pokud budete chtít experimentovat, můžete použít i mandlovou mouku, která je bez lepku. K obalení můžete zkusit i rozdrcené kukuřičné lupínky. 

Kapusta je bohatá na vitamíny skupiny B, ale mimo to je zdrojem vitamínu C, E, K a významných minerálů. Pomáhá na krásnou pleť a podporuje tvorbu červených krvinek.

Pokud se chcete vyhnout smažení, je ideální zvolit přípravu v troubě. Velice užitečná je i horkovzdušná fritéza, takže pokud ji máte doma, určitě ji zužitkujte. 

Kromě receptů na kapustové karbanátky jsme vybaveni i dalšími zeleninovými, kupříkladu brokolicovými karbanátky a cuketovými karbanátky.

Za ochutnání stojí i kapustové speciality.

Tak ať vám chutná. 

Podělte se s námi v komentářích, jak se to povedlo!

Zuzka Pitříková

Autor článku
Zuzka Pitříková

Je to už nějaký ten pátek, co jsem upekla svůj první koláč. Pak se k tomu přidalo pár vychytávek a hlavně skvělé recepty. Můj volný čas ráda trávím objevováním nových sladkých dezertů. Nejen, že je ráda peču, ale i ochutnávám a nakonec o nich píšu. Samozřejmě jsem hospodyňkou, která denně vaří a vymýšlí kompromisy pro svou rodinu. Objevte se mnou nejen sladké recepty a vydejte se do tajů naší online kuchařky.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Objevte podobné tipy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.