Tyto výborné recepty na vegetariánské karbanátky s kapustou si zamiluje každý! Ochutnejte a přesvědčte se

Hledáte alternativy, máte rádi změny a chcete zkusit něco nového?

Potom musíte ochutnat naše recepty na kapustové karbanátky bez masa.

Nebojte se pochutná si nich i ten největší milovník masa, až tak jsou totiž dobré!

Jak kapustu připravit?

Pokud jste se neodvážili jít dál než za její restováním nebo odšťavňování, možná vás všestrannost kapusty překvapí. Může být jemnou součástí v polévky nebo pikantní přísada v salátu, křupavá jako „chips“ nebo sametová po dušení. Všechny techniky vaření kapusty jsou snadné a existuje mnoho receptů, které otřesou tím, jak podáváte tuto vysoce výživnou a chutnou zeleninu.

Přidejte ji do polévek
Když přidáváte kapustu do polévek, zelenina se vaří, dokud není mimořádně křehká, zatímco všechny živiny zůstávají přímo ve vašem hrnci. Fazole a brambory jsou oblíbenými společníky kapusty a kapusta zajistí, že vaše polévka bude vždy plná chuti.

Domácí kapustové chipsy
Je překvapivě snadné vyrobit si vlastní křupavé kapustové chipsy. Vše, co potřebujete, je trochu oleje a rozpálená trouba. Pokud chcete, můžete je osolit a posypat parmazánem.

Blanšírovaná kapusta
Blanšírování kapusty zjemňuje její tvrdou texturu a její nechvalně proslulou hořkost. Stačí ji rychle namočit do vroucí osolené vody a po scezení opláchnout v ledové vodě.

Dušená kapusta
Přirozená tuhá textura extrémně dobře reaguje na dlouhé, pomalé teplo v uzavřeném prostředí. Zkřehne a nasaje chuť všeho, co jste do hrnce vložili. Slanina, česnek, chilli papričky a rajčata jsou dobrými ingrediencemi na dušení. Můžete také vyzkoušet cibuli, zázvor a černý pepř.

Smažte jí
Smažení kapusty na pánvi na střední až vysokou teplotu s trochou másla nebo oleje je rychlý a chutný způsob, jak ji podávat. Dochuťte solí a pepřem nebo přidejte česnek nebo sladkou či chilli papričku pro extra chuť.

Hoďte ji do salátů
Kapustové saláty mohou být skutečně dobré. Pokud se vám syrová kapusta zdá příliš intenzivní, proveďte nejprve „příjemnou masáž“. Uchopte listy a energicky je třete, abyste rozbili některá vlákna, která je činí tak houževnatými.

Dejte ji do smoothie
Hrst nebo dvě kapusty dodají smoothie spoustu živin. Zelené smoothie nabízí mnoho chuťových možností a kapustu můžete smíchat se sladkým ovocem, jako je avokádo, borůvka, mango a hruška.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.