Kapustové karbanátky bez masa s quinoou

Kapustové karbanátky bez masa s quinoou

Tyto vegetariánské burgery jsou báječné a jednoduché na přípravu, doplněné čerstvým pestem a kozím sýrem. Karbanátky s kapustou jsou skvělou volbou na lehký oběd nebo večeři. Podávejte je třeba s lahodnou restovanou rýží, tato kombinace je naprosto luxusní.

Co budeme potřebovat

  • 140 g quinoi
  • 500 g zeleninového vývaru
  • 100g kapusty (listy nakrájené nahrubo)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (prolisované)
  • 75 g strouhanky
  • 2 středně velká vejce (rozšlehaná)
  • 50 g sušených rajčat (nakrájených nahrubo)
  • 100 g kozího sýra

Na pesto

  • ½ malého balení bazalky (pouze listy)
  • ½ malého balení petrželky
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g piniových oříšků (opražených)
  • 50 g parmazánu (strouhaného)
  • 150 g olivového oleje
  • šťáva 1 citron

Postup

  • Quinou vložíme do hrnce a zalijeme horkým vývarem.
  • Vařte 18-20 minut na mírném ohni, dokud zrnka nenakynou a tekutina nezmizí.
  • Sundejte jí z plotny a nechte vychladnout.
  • Mezitím přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Přidejte kapustu a vařte 6-8 minut, dokud se neuvaří. Slijte, vymačkejte přebytečnou vodu a dejte stranou.
  • Do malé pánve na střední teplotu dejte 1 lžíci olivového oleje.
  • Přidejte cibuli a vařte 2-3 minuty, dokud nebude průhledná.
  • Přidejte česnek a vařte ještě 1 minutu.
  • Uvařenou quinou vyklopíme do mísy a přidáme kapustu, cibuli, česnek, strouhanku, vejce a sušená rajčata. Dobře osolte a promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Chcete-li připravit pesto, vložte bazalku, petržel, česnek, piniové oříšky a parmezán do malého kuchyňského robotu.
  • Mixujte a pomalu přilévejte olej, dokud nezískáte husté pesto.
  • Vymačkejte citronovou šťávu.
  • V mělké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.
  • Rukama vytvarujte ze směsi quinoa 8 kulatých placiček. Přidejte do pánve a opékejte 4-5 minut z každé strany, dokud nebudou křupavé a zlaté.
  • Na každou placičku položte plátek kozího sýra a nechte ho rozpustit.
  • Pokapejte každou placičku velkou lžící pesta a podávejte s čerstvými salátem.

Tento recept na kapustové karbanátky bez mase můžete péct v troubě, smažit na pánvi nebo je hodit do fritézy a budete je mít zlatavě křupavé během několika málo vteřin. Jaká fritéza může být pro vaše vaření ta nejlepší se dozvíte v naší recenzi na fritovací hrnce.

Pánev plná křehkých placiček s kapustou a quinou.
Zdroj: bbritnell.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.