Kapustové karbanátky s mletým masem

Kapustové karbanátky s mletým masem

Karbanátky s kapustou jsou velmi šťavnaté a jsou mnohem jednodušší a rychlejší na přípravu. Chuť masových kuliček je znásobena když se použijí různé druhy mletého vepřového, hovězího a kuřecího masa. Přidejte si tyto placičky do tradičního vietnamského pokrmu bun-cha, skvěle se sem hodí!

Co budeme potřebovat

  • 500 g kapusty
  • 2 cibule
  • 200 g mletého vepřového masa
  • 200 g mletého kuřecího masa
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • sůl
  • černý pepř,
  • 2 lžíce mouky
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Postup

  • Nakrájejte kapustu a cibuli v mixéru nebo najemno nožem.
  • Smíchejte s mletým masem.
  • Přidejte vejce a dochuťte solí a pepřem.
  • Dobře promíchejte.
  • Z mletého masa tvarujte kuličky.
  • Lehce je obalte v mouce.
  • Masové kuličky smažte na rozehřáté pánvi s rostlinným olejem na střední teplotě do zlatova z obou stran.
Na pánvi opečené placičky s kapustou.
Zdroj: recipetineats.com

K tomuto receptu se nejlépe hodí kvalitní hluboká pánev, a to zejména kvůli tomu, že potřebujete uvařit jak karbanátky, tak omáčku na jednom místě. Podívejte se na naší recenzi a vyberte si tu správnou i k vám do kuchyně.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.