Karbanátky s kapustou jsou velmi šťavnaté a jsou mnohem jednodušší a rychlejší na přípravu. Chuť masových kuliček je znásobena když se použijí různé druhy mletého vepřového, hovězího a kuřecího masa. Přidejte si tyto placičky do tradičního vietnamského pokrmu bun-cha, skvěle se sem hodí!
Co budeme potřebovat
- 500 g kapusty
- 2 cibule
- 200 g mletého vepřového masa
- 200 g mletého kuřecího masa
- 200 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- sůl
- černý pepř,
- 2 lžíce mouky
- 2 lžíce rostlinného oleje
Postup
- Nakrájejte kapustu a cibuli v mixéru nebo najemno nožem.
- Smíchejte s mletým masem.
- Přidejte vejce a dochuťte solí a pepřem.
- Dobře promíchejte.
- Z mletého masa tvarujte kuličky.
- Lehce je obalte v mouce.
- Masové kuličky smažte na rozehřáté pánvi s rostlinným olejem na střední teplotě do zlatova z obou stran.
K tomuto receptu se nejlépe hodí kvalitní hluboká pánev, a to zejména kvůli tomu, že potřebujete uvařit jak karbanátky, tak omáčku na jednom místě. Podívejte se na naší recenzi a vyberte si tu správnou i k vám do kuchyně.