Kapustové karbanátky s mletým masem pečené v troubě

Kapustové karbanátky s mletým masem pečené v troubě
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 5

Jedná se o recept, který pochází z Ruska nebo Německa. Karbanátky z kapusty jsou velmi populární a oblíbené. Tato varianta je ještě o to speciálnější, že je zabalená do listového těsta a placičky vypadají jako hamburgery. Ale pokud chcete ochutnat klasický hamburger plný masa, potom se podívejte na naše recepty.

Co budeme potřebovat

  • 500 g kynutého těsta
  • 2,5 kg mletého hovězího masa
  • 60 ml šálku vody
  • 1 velká kapusta (nakrájená)
  • 1 velká cibule (nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (nakrájené)
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce másla

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Těsto rozdělte na 6 dílů a vyválejte z něj kuličky. Dejte stranou.
  • Mleté hovězí maso rozdrobte do velkého hrnce na střední teplotu.
  • Vařte a míchejte, dokud rovnoměrně nezhnědne. Vysušte tuk.
  • Přidejte vodu, kapustu, cibuli a česnek.
  • Vařte na středně mírnou teplotu a podle potřeby míchejte, dokud kapusta nezměkne.
  • Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  • Přebytečnou tekutinu slijte a dejte stranou.
  • Těsto vyvarujte do čtverce a do středu umístěte asi 180 g kapustové směsi.
  • Těsto nad směsí uzavřete.
  • Položte ho na plech se švem dolů.
  • Pečte 15 až 18 minut v předehřáté troubě do zlatova.
  • Kapustové karbanátky s mletým masem vyndejte z trouby a potřete rozpuštěným máslem.

Kynuté těsto si můžete připravit podle našich receptů.

Malé měkké briošky plněné směsí z kapusty a mletého masa.
Zdroj: savoryspin.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.