Jedná se o recept, který pochází z Ruska nebo Německa. Karbanátky z kapusty jsou velmi populární a oblíbené. Tato varianta je ještě o to speciálnější, že je zabalená do listového těsta a placičky vypadají jako hamburgery. Ale pokud chcete ochutnat klasický hamburger plný masa, potom se podívejte na naše recepty.
Co budeme potřebovat
- 500 g kynutého těsta
- 2,5 kg mletého hovězího masa
- 60 ml šálku vody
- 1 velká kapusta (nakrájená)
- 1 velká cibule (nakrájená)
- 2 stroužky česneku (nakrájené)
- sůl
- pepř
- 2 lžíce másla
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Těsto rozdělte na 6 dílů a vyválejte z něj kuličky. Dejte stranou.
- Mleté hovězí maso rozdrobte do velkého hrnce na střední teplotu.
- Vařte a míchejte, dokud rovnoměrně nezhnědne. Vysušte tuk.
- Přidejte vodu, kapustu, cibuli a česnek.
- Vařte na středně mírnou teplotu a podle potřeby míchejte, dokud kapusta nezměkne.
- Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Přebytečnou tekutinu slijte a dejte stranou.
- Těsto vyvarujte do čtverce a do středu umístěte asi 180 g kapustové směsi.
- Těsto nad směsí uzavřete.
- Položte ho na plech se švem dolů.
- Pečte 15 až 18 minut v předehřáté troubě do zlatova.
- Kapustové karbanátky s mletým masem vyndejte z trouby a potřete rozpuštěným máslem.
Kynuté těsto si můžete připravit podle našich receptů.