Příprava: 20 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 40 dkg kapusty (nebo polovina kapusty a polovina květáku)
- 10 dkg ovesných vloček
- sůl
- 2 dkg tuku
- 1 cibule
- česnek
- 10 dkg čerstvých nebo sušených hub
- 1 vejce.
Postup receptu
- Kapustu ( příp
- i květák) uvaříme v osolené vodě, scedíme a umeleme nebo drobně posekáme
- Vločky uvaříme ve vodě na kaši, necháme prochladnout a přidáme k zelenině
- Na tuku osmahneme cibulku a udusíme pokrájené houby a rovněž přidáme k zelenině
- Vše okořeníme česnekem a solí, opepříme, spojíme vejcem a zahustíme strouhankou
- Karbanátky obalíme v trojobalu a usmažíme
- Podáváme s bramborovou kaší a salátem