Recept na plněné kapustové karbanátky masem je jedinečně lahodné jídlo z trouby, uvařené v pikantní rajčatové omáčce. Pokud máte rádi kapustu, vyzkoušejte naše plněné kapustové závitky vyrobené tak, že každý zelný list naplníte různými směsmi.
Co budeme potřebovat
- 1 kapusta
Na masoví koule
- 120 g vařené rýže
- 500 g mletého hovězího
- 1 malá žlutá cibule (nakrájená na kostičky)
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky koriandru
Na omáčku
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 4 stroužky česneku (mletý)
- 1/2 lžičky koriandru
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- sůl
- pepř
- 500 ml vody (nebo kuřecího vývaru)
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a postříkejte zapékací misku sprejem na vaření. Dejte to stranou.
- Nakrájejte kapustu najemno.
- Poté ve velké misce smíchejte maso s rýží.
- Přidejte zbytek ingrediencí, včetně kapusty na karbanátky a promíchejte, aby se spojily.
- Nyní ve velké misce smíchejte ingredience na omáčku.
- Polovinu omáčky nalejte do pekáče.
- Vyskládejte na ní kapustové karbanátky a ty poté přelijte zbylou omáčkou.
- Poté přikryjte alobalem a pečte 70–90 minut.
- Jakmile je zelí měkké a masové kuličky uvařené, vyjměte je z trouby. Před podáváním nechte 10 minut odpočinout.
- Podávejte s bramborovou kaší a salátem.