Kapustové placičky z hovězího masa

Kapustové placičky z hovězího masa

Tento recept na kapustové karbanátky je tak jedinečný, že si ho budete chtít připravovat stále dokola. Hovězí klidně můžete vyměnit za vepřové maso a čerstvé brusinky klidně za plechovku konzervovaných nebo mražených. Jako dezert podávejte sladké ovocné knedlíky, které jsou pro toto hlavní jídlo, jako dělané.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg mletého hovězího
  • 1 střední cibule (nakrájená nadrobno)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce semínek fenyklu (mletá)
  • 1 lžíce nadrobno nasekaného rozmarýnu
  • 1 kus chleba (hrubě nakrájený nebo natrhaný)
  • 60 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 ½ lžičky soli
  • mletý pepř
  • 300 g brusinek
  • 70 g hnědého cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička čínského koření pěti chutí
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 80 g másla
  • ½ hlávky kapusty
  • olivový olej
  • sůl
  • 100 g jemně nastrouhaného Pecorina
  • 30 g nasekané čerstvé italské petrželky

Postup

  • Ve velké misce smíchejte hovězí, cibuli, česnek, fenykl, rozmarýn, chléb, mléko, vejce, sůl a pepř.
  • Dobře promíchejte, aby se úplně spojily.
  • Velkou pánev dejte na plotnu.
  • Opečte malý kousek směsi, abyste zkontrolovali, že vám koření vyhovuje.
  • Pokud jste s kořením spokojeni, vytvořte ze směsi masové karbanátky.
  • Přidejte na pánev a opečte ze všech stran.
  • Po orestování přidejte brusinky přímo do pánve spolu s hnědým cukrem, sójovou omáčkou, kořením a octem. Přidejte také špetku soli.
  • Nechte zlehka provařit, dokud se brusinky nerozpadnou. Omáčku ochutnejte a podle potřeby dochuťte.
  • Kapustu rozpulte a každý list pokapeme olivovým olejem. Dejte na rozpálenou grilovací pánev a opékejte dvě minuty, dokud se okraje nespálí, ale vnitřek bude stále křupavý a svěží.
  • Sundejte z grilu a položte na talíř.
  • Kapustové listy zakápněte červeným vinným octem a dochuťte solí.
  • Přidejte masové kuličky a omáčku na talíř a dochuťte solí, pecorinem a petrželkou.

K tomuto receptu se nejlépe hodí kvalitní hluboká pánev, a to zejména kvůli tomu, že potřebujete uvařit jak karbanátky, tak omáčku na jednom místě. Podívejte se na naší recenzi a vyberte si tu správnou i k vám do kuchyně.

Mísa plná červené sladké omáčky s kuličkamu z masa a kapusty..
Zdroj: jocooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.