Tyto karbanátky jsou velmi chutné a přitom strašně jednoduché na přípavu. Kapusta v této podobě je prostě dokonalá a vy si tak zcela jistě tento pokrm zamilujete.
INGREDIENCE
- 750 g kapusty
- 2 ks vajec plus 2 ks na obalování
- 50 g hladké mouky plus cca 200 g na obalování
- 150 g strouhanky plus 200 g na obalování
- sůl a pepř dle chuti
- česnek dle chuti
- olej
- trochu mléka
POSTUP
- Kapustu očistíme od seschlých listů, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme pod tekoucí vodou a v horké vodě spaříme.
- Vyjmeme a necháme okapat.
- Vychladlou kapustu umeleme v mlýnku, přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl, drcený česnek, pepř a promícháme.
- Rukama formujeme karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích smíchanými s trochou mléka a nakonec i ve strouhance.
- Smažíme na rozpáleném oleji.