Za řeč stojí i tento recept na kapustové karbanátky. Slanina jim dodává ještě výraznější chuť.
INGREDIENCE:
- 600 g kapusty
- 2 vejce
- 2-3 lžíce mléka
- 2 housky (rohlíky)
- 60 g slaniny
- 30 g cibule
- 1 stroužek česneku
- pepř černý mletý
- 50 g strouhanky
- 20 g sádla nebo olej na smažení
- sůl
POSTUP:
- Kapustu nakrájete na kousky a dejte vařit do vroucí osolené vody.
- Housky si natrhejte a pokapejte mlékem, přidejte vejce, uvařenou, zcezenou a posekanou kapustu, na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, prolisovaný česnek, koření a sůl.
- Vše smíchejte, vytvarujte karbanátky, obalte je ve strouhance.
- Dejte smažit z obou stran dozlatova.