Kapustové rolky plněné bulgurem

Kapustové rolky plněné bulgurem

Vychutnejte si zdravou kombinaci zeleniny a obilovin v tomto lahodném receptu. Je přímo dokonalý zážitek jíst tyto závitky rukama a namáčet je do lahodného tzatziki dipu. Užijte si ho!

Ingredience:

  • ½ šálku bulguru
  • 4 polévkové lžíce + 1 lžička olivového oleje
  • ½ hrnku najemno nakrájené cibule
  • ¼ šálku najemno nakrájené červené papriky
  • 1 jarní cibulka, nasekaná
  • 1/4 šálku sušených rajčat
  • 1 malé rajče, nastrouhané
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • šťáva z půlky citronu
  • 1/2 čajové lžičky + navíc mořské soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/4 čajové lžičky sladké papriky
  • ½ čajové lžičky sušeného oregana
  • ½ čajové lžičky sušené bazalky
  • 1 čajová lžička + navíc sušeného kopru
  • 10 – 15 listů černé kapusty (asi 1-2 svazky)
  • 1 šálek řeckého jogurtu
  • 1 stroužek česneku, lisovaný
  • 1/4 okurky, nastrouhané

Postup       

  1. Do pánve na středně vysokém plameni přidejte 2 lžíce olivového oleje, cibuli a červenou papriku.
  2. Restujte 2 minuty.
  3. Přidejte 1 polévkovou lžíci rajčatového protlaku, promíchejte a vařte další minutu.
  4. Přidejte bulgur a vařte další minutu.
  5. Přidejte 1 šálek vody a promíchejte.
  6. Směs přiveďte k varu a poté snížte plamen.
  7. Dochuťte solí, pepřem a paprikou.
  8. Přiklopte pokličkou a vařte 10–15 minut, nebo dokud se voda nevsákne a bulgur neuvaří.
  9. Odložte stranou vychladnout.
  10. V samostatném hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte kapustu a sušená rajčata.
  11. Duste asi 20 minut.
  12. Kapusta i sušená rajčata změknou.
  13. Odstraňte z tepla a sceďte.
  14. Opláchněte studenou vodou.
  15. Když směs bulguru vychladne, vmíchejte zbývající 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 lžíci rajčatového protlaku, citronovou šťávu, nasekanou jarní cibulku, 1 nasekaný stroužek česneku, kopr, oregano, bazalku a rajčata.
  16. Uvařená sušená rajčata nakrájejte nadrobno a přidejte je do bulguru.
  17. Směs bulguru míchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
  18. Ochutnejte a v případě potřeby ještě dosolte.
  19. Rozložte každý list kapusty tak, aby jeho vnitřní okraj směřoval nahoru.
  20. Vezměte 1-2 polévkové lžíce bulgurové směsi a položte ji na spodní konec dlouhého listu kapusty.
  21. Zarolujte list přes směs a utvořte závitek.
  22. Sklopte strany závitku dovnitř a rolujte, dokud nedosáhnete konce.
  23. Pokračujte se zbývajícími listy.
  24. Na jogurtovou omáčku smíchejte jogurt, okurku, zbývající 1 nasekaný stroužek česneku, trochu soli a kopru a 1 lžičku olivového oleje.
  25.  Podávejte spolu s kapustovými rolkami.
Závitky z kapusty plněné bulgurem servírované na talíři, zalité jogurtovým dipem.
www.glowkitchen.com

Recepty na kapustové polévky mohou být vegeriánské, veganské a nebo s masem či s uzeninou.
My vám ukážeme ty nejlepší z nich ve všech variantách a vybere si opravu každý. Načerpejte inspiraci a vyzkoušejte něco nového!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.