Kapustovo-krevetové rolky

Kapustovo-krevetové rolky

Vyzkoušejte tyto luxusní závitky z listů černé kapusty plněné krevetami, zeleninou, nudlemi a delikátní zálivkou. Geniální předkrm či pohoštění na party!

Ingredience:

  • 60 g suchých vlasových nudlí ze škrobu fazolí mungo
  • ½ šálku mražených loupaných sójových bobů edamame
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 polévková lžíce nasekaných lístků čerstvé máty
  • 1 lžička opečeného sezamového oleje
  • 1 čajová lžička sójové omáčky
  • ¾ šálku strouhané mrkve
  • 4 ředkvičky, rozpůlené a nakrájené na tenké plátky
  • 3 lžíce nakrájené jarní cibulky
  • 340 g vařených krevet, rozpůlených podélně
  • 12 velkých listů černé kapusty

Postup       

  1. Ve velké míse smíchejte nudle a tolik vroucí vody, aby byly ponořené.
  2. Nechte stát 7 minut.
  3. Nastříhejte nudle na několika místech nůžkami.
  4. Přimíchejte mražené boby edamame a nechte ještě 3 minuty odstát.
  5. Sceďte.
  6. Propláchněte studenou vodou a vraťte do mísy.
  7. Na dresink v míse promíchejte limetkovou šťávu, omáčku hoisin, strouhaný zázvor, nasekané lístky máty, opečený sezamový olej a sójovou omáčku.
  8. K nudlím a edamame přidejte mrkev, ředkvičky a jarní cibulku.
  9. Vmíchejte dresink.
  10. Přidejte krevety a lehce promíchejte.
  11. Zakryjte a nechte vychladnout alespoň 30 minut.
  12. Lžící nandejte asi ¼ šálku směsi do každého listu kapusty a srolujte.
Listy kapusty, na kterých je servírovaná směs z krevet a nudlí.
www.bhg.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.