Vyzkoušejte tyto luxusní závitky z listů černé kapusty plněné krevetami, zeleninou, nudlemi a delikátní zálivkou. Geniální předkrm či pohoštění na party!
Ingredience:
- 60 g suchých vlasových nudlí ze škrobu fazolí mungo
- ½ šálku mražených loupaných sójových bobů edamame
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce hoisin omáčky
- 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
- 1 polévková lžíce nasekaných lístků čerstvé máty
- 1 lžička opečeného sezamového oleje
- 1 čajová lžička sójové omáčky
- ¾ šálku strouhané mrkve
- 4 ředkvičky, rozpůlené a nakrájené na tenké plátky
- 3 lžíce nakrájené jarní cibulky
- 340 g vařených krevet, rozpůlených podélně
- 12 velkých listů černé kapusty
Postup
- Ve velké míse smíchejte nudle a tolik vroucí vody, aby byly ponořené.
- Nechte stát 7 minut.
- Nastříhejte nudle na několika místech nůžkami.
- Přimíchejte mražené boby edamame a nechte ještě 3 minuty odstát.
- Sceďte.
- Propláchněte studenou vodou a vraťte do mísy.
- Na dresink v míse promíchejte limetkovou šťávu, omáčku hoisin, strouhaný zázvor, nasekané lístky máty, opečený sezamový olej a sójovou omáčku.
- K nudlím a edamame přidejte mrkev, ředkvičky a jarní cibulku.
- Vmíchejte dresink.
- Přidejte krevety a lehce promíchejte.
- Zakryjte a nechte vychladnout alespoň 30 minut.
- Lžící nandejte asi ¼ šálku směsi do každého listu kapusty a srolujte.