Připravte si s námi tuto chutnou pochoutku! Část mozzarelly můžete pro zintenzivnění chuti nahradit i jinými sýry, například parmezánem či gorgonzolou!
Ingredience:
- 1/2 kapusty
- 4 vejce
- 1 a 1/2 šálku mozzarelly
- 1/4 šálku zakysané smetany
- 1/4 šálku majonézy
- 1/4 šálku hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky kukuřičného škrobu
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
- 2 PL jarní cibulky
- čerstvá pažitka na ozdobu
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- V misce smíchejte zakysanou smetanu, vejce a majonézu.
- V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a kukuřičný škrob.
- Směs mouky předejte ke směsi z vajíček a důkladně rozmíchejte v hladké těstíčko.
- Najemno nasekanou kapustu v misce posypejte solí, důkladně promíchejte.
- Následně ke kapustě přidejte najemno nasekanou jarní cibulku.
- Směs kapusty a cibulky vložte do vymazané zapékací misky a přelijte ji těstíčkem.
- Navrchu posypejte kousky mozzarelly.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 35 minut dozlatova.
Takto připravená kapusta chutná nejlépe s čerstvým pečivem.