Příprava: 50 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kapusta
- asi 25 dkg uzeného masa (i obraného ze žebírek)
- 3 vejce
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- 10 dkg sýra (nejlépe uzený)
Postup receptu
- Kapustu rozkrojíme na čtvrtky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka a necháme ji okapat
- Pak ji nakrájíme najemno nebo umeleme a smícháme s uvařeným a na kostičky pokrájeným masem, žloutky a prolisovaným česnekem
- Směs osolíme, opepříme a přidáme majoránku nebo oregano, promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
- Směsí naplníme vymazaný a vysypaný pekáček nebo zapékací misku a pečeme asi 30 minut
- Krátce před dopečením posypeme strouhaným sýrem
- Podáváme s brambory či chlebem