Kapustový prejt

Kapustový prejt
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg kapusty
  • 20 dkg vepřového bůčku
  • 10 dkg točeného salámu
  • 2 vejce
  • 2 rohlíky
  • 2 dl mléka
  • 2 větší cibule
  • 6 stroužků česneku
  • strouhanka
  • mletý pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Nakrájenou kapustu asi 15 minut podusíme
  2. Vychladlou umeleme nebo jemně usekáme s bůčkem, salámem, cibulí, česnekem a rohlíky namočenými v mléce
  3. Osolíme, opepříme, vmícháme vejce a zahustíme strouhankou podle potřeby
  4. Hmotu nalijeme do sádlem vymazaného pekáčku a upečeme
  5. Příloha: vařené brambory, šťouchané brambory, bramborová kaše, zeleninový salát
  6. Obměna: do kapustového prejtu můžeme přidat i dušené houby

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.