Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg kapusty
- 20 dkg vepřového bůčku
- 10 dkg točeného salámu
- 2 vejce
- 2 rohlíky
- 2 dl mléka
- 2 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- strouhanka
- mletý pepř
- sůl.
Postup receptu
- Nakrájenou kapustu asi 15 minut podusíme
- Vychladlou umeleme nebo jemně usekáme s bůčkem, salámem, cibulí, česnekem a rohlíky namočenými v mléce
- Osolíme, opepříme, vmícháme vejce a zahustíme strouhankou podle potřeby
- Hmotu nalijeme do sádlem vymazaného pekáčku a upečeme
- Příloha: vařené brambory, šťouchané brambory, bramborová kaše, zeleninový salát
- Obměna: do kapustového prejtu můžeme přidat i dušené houby