Super rychlé, jednoduché, lahodné a naprosto originální. Zkuste mleté maso podle vietnamského receptu.
Ingredience
- 1 a ½ lžíce oleje
- ½ cibule
- 2 lžičky najemno nasekaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 malá chilli paprička
- 500 g mletého vepřového
- 5 lžic hnědého cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 200 g rýže
Postup
- Rýži dejte vařit dle návodu na obalu.
- Ve větší pánvi rozplate olej, přidejte najemno nasekanou cibuli, česnek, chilli papričku a zázvor a orestujte.
- Přidejte maso, promíchejte a opékejte dokud zcela nezhnědne.
- Zasypte cukrem a přelijte rybí omáčkou, promíchejte a poté nechte samovolně opékat 2 mniuty, aby maso zkaramelizovalo.
- Promíchejte a nechte ještě jednou asi půl minuty zkaramelizovat.
- Podávejte s porcí rýže a s čerstvou zeleninou.