Karamelizované vepřové maso s rýží

Karamelizované vepřové maso s rýží

Super rychlé, jednoduché, lahodné a naprosto originální. Zkuste mleté maso podle vietnamského receptu.

Ingredience

  • 1 a ½ lžíce oleje
  • ½ cibule
  • 2 lžičky najemno nasekaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá chilli paprička
  • 500 g mletého vepřového
  • 5 lžic hnědého cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 200 g rýže

Postup

  • Rýži dejte vařit dle návodu na obalu.
  • Ve větší pánvi rozplate olej, přidejte najemno nasekanou cibuli, česnek, chilli papričku a zázvor a orestujte.
  • Přidejte maso, promíchejte a opékejte dokud zcela nezhnědne.
  • Zasypte cukrem a přelijte rybí omáčkou, promíchejte a poté nechte samovolně opékat 2 mniuty, aby maso zkaramelizovalo.
  • Promíchejte a nechte ještě jednou asi půl minuty zkaramelizovat.
  • Podávejte s porcí rýže a s čerstvou zeleninou.
Jídelní miska naplněná rýží, opečeným vepřovým mletým masem a čerstvou zeleninou
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.