Karamelová poleva

Karamelová poleva
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Je jen málo věcí lepších než domácí poleva z karamelu.

Co budeme potřebovat

  • 40 g hnědého cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 g bílého cukru
  • 120 ml mléka
  • 90 g másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  • Nasypte 40 g hnědého cukru do hrnce a zahřívejte na střední teplotu za stálého míchání 3 minuty, nebo dokud se cukr nerozpustí a sirup nebude světle zlatohnědý.
  • Odstraňte z tepla.
  • Smíchejte dohromady 1 polévkovou lžíci mouky a 300 g cukru ve velkém hrnci.
  • Přidáme mléko a za stálého míchání přivedeme na středně vysokou teplotu k varu.
  • Do zkaramelizovaného cukru postupně za stálého míchání naléváme asi jednu čtvrtinu horké mléčné směsi.
  • Postupně vmíchejte zbývající horkou mléčnou směs, dokud nebude hladká. (Směs se bude hrudkovat, ale pokračujte v míchání, dokud nebude hladká.)
  • Přikryjte a vařte na mírné teplotě 2 minuty.
  • Zvyšte teplotu, odkryjte a vařte bez míchání, asi 10 minut.
  • Přidejte máslo, míchejte, dokud se nesmíchá.
  • Odstraňte z plotny a nechte odstát bez míchání asi 1 hodinu.
  • Nalijte do misky výkonného elektrického stojanového mixéru.
  • Přidejte vanilku a šlehejte při střední rychlosti, dokud nezískáte požadovanou konzistenci, asi 20 minut.

Ke každému zákusku, ať s polevou nebo bez je nutné ho servírovat s výbornou kávou. Tu získáte s jedním z těchto automatických kávovarů! Přečtěte si naší recenzi.

Sladký karamelový dip na vrchu lahodného dortu.
Zdroj: cakebycourtney.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.