Tento delikátní karamelový moučník se strouhaným kokosem si zamiluje celá vaše rodina. Tři lahodné vrstvy dohromady tvoří jedinečný dezert, kterému nelze odolat!
Co budete potřebovat
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 45 g strouhaného kokosu
- 110 g moučkového cukru
- 100 g másla, rozpuštěného
- 400 ml slazeného kondenzovaného mléka
- 2 lžíce zlatého sirupu
- 55 g třtinového cukru
- dalších 60 g másla, rozpuštěného
- 2 vejce, lehce rozšlehaná
- dalších 75 g moučkového cukru
- dalších 180 g strouhaného kokosu
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Vymažte plech tukem.
- Dno a dvě protilehlé strany vyložte pečicím papírem a ten přetáhněte 5 cm přes okraj plechu.
- Smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva, kokos, moučkový cukr a máslo ve střední míse.
- Směs rovnoměrně natlačte na dno připraveného plechu.
- Pečte 15 minut nebo do lehkého zhnědnutí.
- Nechte trochu vychladnout.
- Smíchejte slazené kondenzované mléko, zlatý sirup, třtinový cukr a 60 g másla ve střední misce.
- Směs rovnoměrně rozprostřete na upečené těsto.
- Smíchejte vejce, 75 g moučkového cukru a 180 g strouhaného kokosu ve střední misce a rovnoměrně směsí posypte náplň.
- Pečte dalších 20 minut nebo do lehkého zhnědnutí.
- Nechte na plechu vychladnout.
- Vychladlou buchtu nakrájejte na řezy a podávejte.
Pokud karamel zbožňujete, pak nezapomeňte vyzkoušet i naše recepty na dezert creme brulee ze smetany s karamelovou krustou!