Karamelové řezy s kokosem

Karamelové řezy s kokosem
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 12

Tento delikátní karamelový moučník se strouhaným kokosem si zamiluje celá vaše rodina. Tři lahodné vrstvy dohromady tvoří jedinečný dezert, kterému nelze odolat!

Co budete potřebovat

  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 45 g strouhaného kokosu
  • 110 g moučkového cukru
  • 100 g másla, rozpuštěného
  • 400 ml slazeného kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce zlatého sirupu
  • 55 g třtinového cukru
  • dalších 60 g másla, rozpuštěného
  • 2 vejce, lehce rozšlehaná
  • dalších 75 g moučkového cukru
  • dalších 180 g strouhaného kokosu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Vymažte plech tukem.
  • Dno a dvě protilehlé strany vyložte pečicím papírem a ten přetáhněte 5 cm přes okraj plechu.
  • Smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva, kokos, moučkový cukr a máslo ve střední míse.
  • Směs rovnoměrně natlačte na dno připraveného plechu.
  • Pečte 15 minut nebo do lehkého zhnědnutí.
  • Nechte trochu vychladnout.
  • Smíchejte slazené kondenzované mléko, zlatý sirup, třtinový cukr a 60 g másla ve střední misce.
  • Směs rovnoměrně rozprostřete na upečené těsto.
  • Smíchejte vejce, 75 g moučkového cukru a 180 g strouhaného kokosu ve střední misce a rovnoměrně směsí posypte náplň.
  • Pečte dalších 20 minut nebo do lehkého zhnědnutí.
  • Nechte na plechu vychladnout.
  • Vychladlou buchtu nakrájejte na řezy a podávejte.
Karamelový moučník se strouhaným kokosem nakrájený na kostky a servírovaný na talíři.
www.taste.com.au

Pokud karamel zbožňujete, pak nezapomeňte vyzkoušet i naše recepty na dezert creme brulee ze smetany s karamelovou krustou!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.