Karamelové řezy s medem a vlašskými ořechy

Karamelové řezy s medem a vlašskými ořechy

Tento moučník je úžasnou kombinací textur. Drobivý křehký základ doplněný křupavými ořechy v lepkavém medovém karamelu s nádechem pomerančů vás dostane! Tak si ho pojďme společně připravit.

Na těsto:

  • 150 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 150 g másla

Na polevu:

  • 100 g másla
  • 90 g třtinového cukru
  • 170 g medu
  • 180 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilky
  • kůra z jednoho pomeranče

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180 °C a 20 cm čtvercovou pečící formu s odnímatelným dnem vyložte pečicím papírem.
  • Připravte si těsto.
  • V míse ušlehejte máslo s cukrem do světlé a nadýchané hmoty, poté přidejte mouku a míchejte, dokud nevznikne drobivé těsto.
  • Tuto směs rovnoměrně rozprostřete do pečící formy.
  • Celé těsto propíchejte vidličkou a pečte 15 minut do světle zlatavé barvy.
  • Nyní si připravte polevu.
  • Ve velkém hrnci rozehřejte máslo, cukr a med na středním plameni a míchejte, dokud se směs nerozpustí a nespojí.
  • Trochu snižte plamen a za občasného míchání vařte 5 minut.
  • Směs bude trochu pěnit.
  • Buďte opatrní, protože karamel je velmi horký.
  • Po 5 minutách stáhněte z ohně a přidejte nasekané vlašské ořechy, dvojitou smetanu, vanilku a pomerančovou kůru a promíchejte.
  • Směs nalijte na vrch upečeného křehkého těsta, rovnoměrně rozetřete a poté pečte 20 minut.
  • Po vyjmutí z trouby bude poleva tekutá; chladnutím zhoustne.
  • Jakmile řezy vychladnou a začnou tuhnout, vyjměte je z pečicí formy a velkým nožem namazaným máslem krájejte na čtverce.
  • Užijte si to!
Řezy s medem ořechy v lepkavém medovém karamelu s nádechem pomerančů položené na sobě.
www.girleatsworld.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.