Karbanátky s kapustou a mletým vepřovým masem

Karbanátky s kapustou a mletým vepřovým masem

Takto výborné kapustové karbanátky se podávají v Japonsku a jsou opravdu luxusní! Nechte se unést neobvyklými chuťovými kombinace, které vás okouzlí. Další japonskou delikatesou je sushi, i pro to máme vlastní recepty, které si můžete připravit v pohodlí domova.

Co budeme potřebovat

  • 250 g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 225 g mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 2 vejce
  • 185 ml kuřecího vývaru
  • 1/2 hlávky kapusty (jemně nakrájené)
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 75 g majonézy
  • 75 g majonézy Sriracha
  • 1 mrkev (oloupaná, nakrájená na dlouhé tyčinky)
  • 2 jarní cibulky (nakrájená na tenké plátky)

Postup

  • Rozpalte velkou nepřilnavou pánev na vysokou teplotu.
  • Mleté maso vařte za stálého míchání vařečkou, 5 minut nebo dokud nezmění barvu.
  • Přidejte sójovou omáčku. Vařte další 2 minuty.
  • Přendejte do žáruvzdorné misky.
  • Smíchejte mouku a vejce ve velké míse. Přidejte kuřecí vývar a míchejte do hladka. Přidejte mleté maso a polovinu kapusty. Dochuťte.
  • Postříkejte pánev sprejem na vaření.
  • Nalijte čtvrtinu těsta do pánve a vařte 2 minuty nebo dokud se na povrchu neobjeví bublinky.
  • Placičku otočte a potřete trochou worcesterové omáčky. Vařte 1 minutu, dokud nebude uvařená.
  • Placku přendejte na talíř a přikryjte fólií, aby zůstala teplá.
  • Kapustové karbanátky pokapejte majonézou a omáčkou Sriracha.
  • Navrch dejte mrkev, jarní cibulku a zbylou kapustu.
Tenké placičky z kapusty a mletého masa s lahodnou omáčkou ze sóji.
Zdroj: whiteplateblankslate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.