Karbanátky s shiitake a kukuřicí

Karbanátky s shiitake a kukuřicí

Houbové karbanátky s kukuřicí jsou skvělým tipem na rychlý oběd či večeři. Sladká kukuřičná zrna jsou v těchto lahodných karbanátkách zastoupena ve dvou různých formách. Polovina kukuřice je rozmačkaná do těsta, druhá polovina je orestovaná s shiitake a cibulí, aby byly placky krásně křupavé.

Ingredience

  • 3 klasy kukuřice
  • 1 velké vejce
  • 1/4 šálku mléka
  • 1/2 šálku rostlinného oleje plus 1 lžíce
  • 3 velké houby shiitake bez stonků, kloboučky nakrájejte na kostky
  • 1/4 šálku nakrájené sladké cibule
  • 3/4 šálku hladké mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky pepře

Postup

  1. Odstraňte kukuřičná zrna z klasů a polovinu z nich dejte do mixéru.
  2. Tupou stranou nože seškrábněte dužinu z klasů a přidejte do mixéru.
  3. Přidejte vejce a mléko a rozmixujte do hladka.
  4. Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte 1 lžíci oleje.
  5. Přidejte shiitake a cibuli a za občasného míchání restujte na vysokém plameni, dokud lehce nezhnědnou, asi 5 minut.
  6. Přidejte zbývající kukuřici a za stálého míchání restujte 1 minutu.
  7. Směs seškrábněte na talíř a nechte vychladnout.
  8. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř.
  9. Promíchejte s kukuřičným pyré a přidejte kukuřičná zrna, shiitake a cibuli.
  10. Do pánve přidejte zbývající 1/2 šálku oleje.
  11. Když je olej rozpálený, přidejte část těsta a smažte placičky dozlatova.
  12. Hotové placičky položte na papírové ubrousky a podávejte teplé.
Houbové placky s kukuřicí a shiitake na talíři se salátem.
www.foodandwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.