Houbové karbanátky s kukuřicí jsou skvělým tipem na rychlý oběd či večeři. Sladká kukuřičná zrna jsou v těchto lahodných karbanátkách zastoupena ve dvou různých formách. Polovina kukuřice je rozmačkaná do těsta, druhá polovina je orestovaná s shiitake a cibulí, aby byly placky krásně křupavé.
Ingredience
- 3 klasy kukuřice
- 1 velké vejce
- 1/4 šálku mléka
- 1/2 šálku rostlinného oleje plus 1 lžíce
- 3 velké houby shiitake bez stonků, kloboučky nakrájejte na kostky
- 1/4 šálku nakrájené sladké cibule
- 3/4 šálku hladké mouky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1 a 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky pepře
Postup
- Odstraňte kukuřičná zrna z klasů a polovinu z nich dejte do mixéru.
- Tupou stranou nože seškrábněte dužinu z klasů a přidejte do mixéru.
- Přidejte vejce a mléko a rozmixujte do hladka.
- Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte 1 lžíci oleje.
- Přidejte shiitake a cibuli a za občasného míchání restujte na vysokém plameni, dokud lehce nezhnědnou, asi 5 minut.
- Přidejte zbývající kukuřici a za stálého míchání restujte 1 minutu.
- Směs seškrábněte na talíř a nechte vychladnout.
- V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř.
- Promíchejte s kukuřičným pyré a přidejte kukuřičná zrna, shiitake a cibuli.
- Do pánve přidejte zbývající 1/2 šálku oleje.
- Když je olej rozpálený, přidejte část těsta a smažte placičky dozlatova.
- Hotové placičky položte na papírové ubrousky a podávejte teplé.