Karbanátky z červené čočky

Karbanátky z červené čočky

Tyto placky chutnají úžasně a dodají vám skvělou nálož bílkovin ve vegetariánské formě. Chuť je opravdu delikátní a tajemstvím jedinečné textury je přidaná cizrna.

Ingredience

  • 1 a 1/2 šálku namočené červené čočky (namočte 3/4 šálku červené čočky, abyste získali asi 1 a 1/2 šálku)
  • 1 šálek cizrny
  • 1/2 šálku sladké cibule nakrájené nadrobno
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 1/2 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • špetka kmínu
  • rostlinný olej

Postup

  1. Namočíme 3/4 šálku čočky do vody s několika špetkami soli na pár hodin nebo přes noc.
  2. Když je čočka namočená a absorbovala většinu vody, scedíme ji a odměříme 1 šálek čočky do kuchyňského robotu.
  3. 1/2 šálku čočky necháme tak, jak je.
  4. Do kuchyňského robotu přidáme také 1 šálek cizrny, koriandr a zázvor.
  5. Mixujeme do hladka a rozmixovanou směs přidáme do misky ke zbylé čočce.
  6. Přidáme cibuli a koření a dobře promícháme.
  7. Směs ochutnáme, abychom se ujistili, že je dostatečně kořeněná a v případě potřeby přidáme sůl a pepř.
  8. Rukama vytvarujeme placky (mělo bych jich být cca 8).
  9. Na pánvi zahřejeme asi 3 lžíce oleje na středně vysokém plameni.
  10. Když je olej horký, vložíme na pánev několik placek.
  11. Smažíme asi 5 minut z každé strany nebo dokud nejsou zlatohnědé.
  12. Smažíme po stejnou dobu i z druhé strany.
  13. Když jsou placky hotové, položíme je na talíř vyložený papírovým ubrouskem a necháme vstřebat přebytečný tuk.
  14. Podáváme.
Placky z červené čočky a cizrny vyskládané na sobě.
www.elkeliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.