Tyto placky chutnají úžasně a dodají vám skvělou nálož bílkovin ve vegetariánské formě. Chuť je opravdu delikátní a tajemstvím jedinečné textury je přidaná cizrna.
Ingredience
- 1 a 1/2 šálku namočené červené čočky (namočte 3/4 šálku červené čočky, abyste získali asi 1 a 1/2 šálku)
- 1 šálek cizrny
- 1/2 šálku sladké cibule nakrájené nadrobno
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 1/2 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- špetka kmínu
- rostlinný olej
Postup
- Namočíme 3/4 šálku čočky do vody s několika špetkami soli na pár hodin nebo přes noc.
- Když je čočka namočená a absorbovala většinu vody, scedíme ji a odměříme 1 šálek čočky do kuchyňského robotu.
- 1/2 šálku čočky necháme tak, jak je.
- Do kuchyňského robotu přidáme také 1 šálek cizrny, koriandr a zázvor.
- Mixujeme do hladka a rozmixovanou směs přidáme do misky ke zbylé čočce.
- Přidáme cibuli a koření a dobře promícháme.
- Směs ochutnáme, abychom se ujistili, že je dostatečně kořeněná a v případě potřeby přidáme sůl a pepř.
- Rukama vytvarujeme placky (mělo bych jich být cca 8).
- Na pánvi zahřejeme asi 3 lžíce oleje na středně vysokém plameni.
- Když je olej horký, vložíme na pánev několik placek.
- Smažíme asi 5 minut z každé strany nebo dokud nejsou zlatohnědé.
- Smažíme po stejnou dobu i z druhé strany.
- Když jsou placky hotové, položíme je na talíř vyložený papírovým ubrouskem a necháme vstřebat přebytečný tuk.
- Podáváme.