Karbanátky z cuket s jalapeňos

Karbanátky z cuket s jalapeňos

Čerstvé papričky jalapeňos udělají z obyčejných cuketových karbanátek naprostou lahůdku, kterou vaši hosté jistě ocení!

Ingredience

  • 2–3 střední cukety
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce nasekané ​​pažitky
  • 1 celé jalapeňo
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička oregano
  • 1 lžička tymiánu
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 velké vejce
  • olivový olej, na smažení
  • zakysaná smetana

Postup

  1. Nastrouhejte cuketu nahrubo.
  2. Přidejte 1 lžičku soli a nechte 10 minut odležet.
  3. Najemno nasekejte pažitku, jalapeňo a česnek.
  4. V samostatné misce smíchejte všechny suché ingredience.
  5. Když je cuketa odleželá, vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu, ideálně přes mušelínovou látku na cezení.
  6. Vraťte scezenou cuketu do střední mísy.
  7. Vejce a nasekanou papričku, pažitku a česnek vmíchejte do cukety, poté přidejte suché ingredience a míchejte, dokud se zcela nezapracují.
  8. Směs by měla být soudržná, neměla by být suchá, ale ani moc tekutá.
  9. Pokud potřebujete více tekutiny, přidejte mléko po jedné lžičce.
  10. Zahřejte několik lžic olivového oleje ve velké pánvi.
  11. Když je pánev rozehřátá, vhazujte do ní velké lžíce cuketové směsi.
  12. Jemně vyrovnejte karbanátky zadní stranou lžíce.
  13. Opékejte z každé strany asi 3 minuty: měly by být z každé strany krásně dozlatova.
  14. Pokud se to smaží příliš rychle, ztlumte plamen.
  15. Udržujte karbanátky v teple tak, že je přenesete na plech do trouby, zahřáté na 90 stupňů Celsia.
  16. Pokud chcete, podávejte se zakysanou smetanou.
Cuketové karbanátky s jalapeňos naskládané na sobě.
www.thekitchenpaper.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.