Čerstvé papričky jalapeňos udělají z obyčejných cuketových karbanátek naprostou lahůdku, kterou vaši hosté jistě ocení!
Ingredience
- 2–3 střední cukety
- 1 lžička soli
- 2 lžíce nasekané pažitky
- 1 celé jalapeňo
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička oregano
- 1 lžička tymiánu
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 velké vejce
- olivový olej, na smažení
- zakysaná smetana
Postup
- Nastrouhejte cuketu nahrubo.
- Přidejte 1 lžičku soli a nechte 10 minut odležet.
- Najemno nasekejte pažitku, jalapeňo a česnek.
- V samostatné misce smíchejte všechny suché ingredience.
- Když je cuketa odleželá, vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu, ideálně přes mušelínovou látku na cezení.
- Vraťte scezenou cuketu do střední mísy.
- Vejce a nasekanou papričku, pažitku a česnek vmíchejte do cukety, poté přidejte suché ingredience a míchejte, dokud se zcela nezapracují.
- Směs by měla být soudržná, neměla by být suchá, ale ani moc tekutá.
- Pokud potřebujete více tekutiny, přidejte mléko po jedné lžičce.
- Zahřejte několik lžic olivového oleje ve velké pánvi.
- Když je pánev rozehřátá, vhazujte do ní velké lžíce cuketové směsi.
- Jemně vyrovnejte karbanátky zadní stranou lžíce.
- Opékejte z každé strany asi 3 minuty: měly by být z každé strany krásně dozlatova.
- Pokud se to smaží příliš rychle, ztlumte plamen.
- Udržujte karbanátky v teple tak, že je přenesete na plech do trouby, zahřáté na 90 stupňů Celsia.
- Pokud chcete, podávejte se zakysanou smetanou.