Už jste vyzkoušeli houby enoki? Jejich textura je trochu žvýkací a naprosto ideální pro křupavé pokrmy. Připravte si z nich delikátní karbanátky!
Ingredience
- 200 g enoki hub, umytých, s odstraněnou spodní částí
- 1 střední mrkev, jemně nasekaná
- 1/2 žluté cibule, nakrájená na plátky
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce sezamového oleje
- sůl a pepř dle chuti
- 3 lžíce tapiokového škrobu
- 2 lžíce bezlepkové mouky
- 1/4 šálku studené vody
- 1/2 lžíce sušeného česneku
Na omáčku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce octa
- 1/2 lžíce gochugaro (korejské chilli vločky)
Postup
- Nakrájejte houby, vložte je do velké mísy a přidejte zbývající zeleninu, sezamový olej, sůl a pepř.
- Smíchejte vše dohromady.
- V malé misce rozšlehejte tapiokový škrob, mouku, vodu a sušený česnek a přidejte k houbové směsi.
- Dobře promíchejte.
- Rozpalte olej na pánvi a rukama tvořte malé placičky, které okamžitě dávejte na pánev.
- Smažte z obou stran několik minut, dokud nebudou zlatohnědé a křupavé.
- Podávejte horké a křupavé s omáčkou, kterou vytvoříte smícháním všech ingrediencí na omáčku.