Karbanátky z hub enoki

Karbanátky z hub enoki

Už jste vyzkoušeli houby enoki? Jejich textura je trochu žvýkací a naprosto ideální pro křupavé pokrmy. Připravte si z nich delikátní karbanátky!

Ingredience

  • 200 g enoki hub, umytých, s odstraněnou spodní částí
  • 1 střední mrkev, jemně nasekaná
  • 1/2 žluté cibule, nakrájená na plátky
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • sůl a pepř dle chuti
  • 3 lžíce tapiokového škrobu
  • 2 lžíce bezlepkové mouky
  • 1/4 šálku studené vody
  • 1/2 lžíce sušeného česneku

Na omáčku

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce octa
  • 1/2 lžíce gochugaro (korejské chilli vločky)

Postup

  1. Nakrájejte houby, vložte je do velké mísy a přidejte zbývající zeleninu, sezamový olej, sůl a pepř.
  2. Smíchejte vše dohromady.
  3. V malé misce rozšlehejte tapiokový škrob, mouku, vodu a sušený česnek a přidejte k houbové směsi.
  4. Dobře promíchejte.
  5. Rozpalte olej na pánvi a rukama tvořte malé placičky, které okamžitě dávejte na pánev.
  6. Smažte z obou stran několik minut, dokud nebudou zlatohnědé a křupavé. ⁣
  7. Podávejte horké a křupavé s omáčkou, kterou vytvoříte smícháním všech ingrediencí na omáčku.
Enoki placky na talíři s korejskou omáčkou.
www.goodoldvegan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.