Karbanátky z kapusty z mletého hovězího masa

Karbanátky z kapusty z mletého hovězího masa

Tyto placičky z kapusty a mletého masa vás svou chutí rozhodně nezklamou. Jakmile se do nich zakousnete poznáte, jak měkké a vláčné mohou být. Zkuste i plněné kapustové listy mletým masem nebo bulgurem, podívejte se na náš web, jaké další varianty si můžete vychutnat.

Co budeme potřebovat

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 60 ml husté smetany
  • 30 g feta
  • 210 g nakrájené kapusty
  • 85 g másla
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 15 g petržele
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře

Postup

  • Ve velké míse smíchejte hovězí maso, vejce a sýr feta.
  • Přidejte do směsi polovinu soli, polovinu černého pepře a polovinu petrželky.
  • Kapustu nakrájejte.
  • Rozehřejte 2/3 másla na nepřilnavé pánvi.
  • Zelí vaříme na másle 15 minut za častého míchání.
  • Poté ho odstavíme a necháme vychladnout. Nakonec ho přidáme do masové směsi.
  • Všechny ingredience důkladně promíchejte rukama a vytvořte několik placiček.
  • Na nepřilnavé pánvi rozehřejte zbylé máslo a olivový olej.
  • Burgery vařte při střední teplotě 6 minut, poté je otočte a opékejte dalších 6 minut z druhé strany.
  • Smíchejte hustou smetanu s rajčatovým protlakem, zbylou petrželkou, černým pepřem a solí.
  • Na poslední 2–3 minuty vaření přidejte smetanu do pánve s kapustovými karbanátky.
Mleté maso smíchané s kapustou a mrkví, před samotným smažením.
Zdroj: sweetandsavory.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.