Tyto placičky z kapusty a mletého masa vás svou chutí rozhodně nezklamou. Jakmile se do nich zakousnete poznáte, jak měkké a vláčné mohou být. Zkuste i plněné kapustové listy mletým masem nebo bulgurem, podívejte se na náš web, jaké další varianty si můžete vychutnat.
Co budeme potřebovat
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 60 ml husté smetany
- 30 g feta
- 210 g nakrájené kapusty
- 85 g másla
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky olivového oleje
- 15 g petržele
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
Postup
- Ve velké míse smíchejte hovězí maso, vejce a sýr feta.
- Přidejte do směsi polovinu soli, polovinu černého pepře a polovinu petrželky.
- Kapustu nakrájejte.
- Rozehřejte 2/3 másla na nepřilnavé pánvi.
- Zelí vaříme na másle 15 minut za častého míchání.
- Poté ho odstavíme a necháme vychladnout. Nakonec ho přidáme do masové směsi.
- Všechny ingredience důkladně promíchejte rukama a vytvořte několik placiček.
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte zbylé máslo a olivový olej.
- Burgery vařte při střední teplotě 6 minut, poté je otočte a opékejte dalších 6 minut z druhé strany.
- Smíchejte hustou smetanu s rajčatovým protlakem, zbylou petrželkou, černým pepřem a solí.
- Na poslední 2–3 minuty vaření přidejte smetanu do pánve s kapustovými karbanátky.