Vynikající krůtí karbanátky se špenátem, slaným sýrem feta, trochou česneku, oregána a špetkou chilli vloček jsou dokonale vláčné a zamiluje si je celá vaše rodina!
Co budete potřebovat
- 500 g mletého libového krůtího masa
- 110 g čerstvého špenátu
- 1 lžíce olivového oleje
- 60 g rozdrobeného sýra feta
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky vloček červeného chilli
Postup
- Umístěte pánev se silným dnem na středně vysoký plamen.
- Do pánve přidejte olivový olej a špenát.
- Špenát vařte do zvadnutí a podle potřeby míchejte.
- Jakmile je špenát uvařený, stáhněte ho z plotny a nechte vychladnout.
- Špenát nakrájejte nahrubo a dejte stranou.
- Předehřejte si gril.
- Do středně velké mísy dejte krůtí maso, vychlazený špenát, feta sýr, oregano, česnek, chilli vločky, sůl a pepř.
- Navlhčete si ruce pod trochou studené vody a poté pomocí rukou promíchejte ingredience dohromady.
- Směs rozdělte na čtyři stejné části a vytvořte z nich placičky.
- Jakmile je váš gril rozpálený, položte placičky na gril.
- Grilujte je pět minut, než je otočíte.
- Placičky by měly dosáhnout vnitřní teploty 74 stupňů Celsia
- Dobrou chuť!