Luxusní placky z kysaného zelí jsou jednoduché a rychlé. Skvěle vás zasytí a po náročném dni přijdou vhod. Užijte si je!
Ingredience
- 300 g kysaného zelí, dobře okapaného
- 190 ml mléka
- 1 velké vejce, lehce rozšlehané
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sušené saturejky (volitelně)
- 130 g hladké mouky
- sůl a mletý černý pepř dle chuti
- rostlinný olej nebo přepuštěné máslo
Postup
- Kysané zelí nakrájejte nadrobno.
- Ve střední misce smíchejte mléko, vejce, kmín a saturejku, pokud používáte.
- Vmíchejte mouku.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte kysané zelí a promíchejte.
- Rozpalte tenkou vrstvu oleje ve velké pánvi na středním plameni, dokud malé množství těsta přidaného k tuku nezasyčí a neprská.
- Postupně dávejte do pánve dvě lžíce směsi na jednu placku (měly by se vám do pánve vejít asi čtyři najednou).
- Vidličkou rozprostřete na osmicentimetrová kolečka.
- Smažte, dokud spodní strany nezhnědnou, asi pět minut.
- Obraťte placky a smažte dozlatova, ještě asi pět minut.
- Přendejte na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk a dochuťte solí.
- Opakujte se zbývajícím těstem a podle potřeby přidejte do pánve další olej.
- Podávejte horké.
Máme pro vás také 10 luxusních receptů na karbanátky z cukety, které musíte vyzkoušet. Nové a neotřelé kombinace!