Karbanátky z kysaného zelí

Karbanátky z kysaného zelí

Luxusní placky z kysaného zelí jsou jednoduché a rychlé. Skvěle vás zasytí a po náročném dni přijdou  vhod. Užijte si je!

Ingredience

  • 300 g kysaného zelí, dobře okapaného
  • 190 ml mléka
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sušené saturejky (volitelně)
  • 130 g hladké mouky
  • sůl a mletý černý pepř dle chuti
  • rostlinný olej nebo přepuštěné máslo

Postup

  1. Kysané zelí nakrájejte nadrobno.
  2. Ve střední misce smíchejte mléko, vejce, kmín a saturejku, pokud používáte.
  3. Vmíchejte mouku.
  4. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Přidejte kysané zelí a promíchejte.
  6. Rozpalte tenkou vrstvu oleje ve velké pánvi na středním plameni, dokud malé množství těsta přidaného k tuku nezasyčí a neprská.
  7. Postupně dávejte do pánve dvě lžíce směsi na jednu placku (měly by se vám do pánve vejít asi čtyři najednou).
  8. Vidličkou rozprostřete na osmicentimetrová kolečka.
  9. Smažte, dokud spodní strany nezhnědnou, asi pět minut.
  10. Obraťte placky a smažte dozlatova, ještě asi pět minut.
  11. Přendejte na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk a dochuťte solí.
  12. Opakujte se zbývajícím těstem a podle potřeby přidejte do pánve další olej.
  13. Podávejte horké.
Placičky z kysaného zelí servírované na talířku s vidličkou.
www.kosher.com

Máme pro vás také 10 luxusních receptů na karbanátky z cukety, které musíte vyzkoušet. Nové a neotřelé kombinace!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.