Karbanátky z ovesných vloček v troubě pečené

Karbanátky z ovesných vloček v troubě pečené

Vločkové karbanátky s čočkou patří mezi oblíbené pokrmy. Pokud jste je ještě nikdy nezkoušeli, za ochutnání by rozhodně stály. Tato varianta receptu je obohacena o ovesné vločky a úžasnou omáčku. 

Ingredience:

  • 2 a ½ hrnku vody
  • 1 hrnek hnědé čočky
  • 3 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje 
  • 1 cibule
  • 1 hrnek nakrájených žampionů
  • 1 hrnek nakrájeného řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • ¾ hrnku jemných ovesných vloček
  • ½ hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušené cibule

Na omáčku:

  • ¼ hrnku kečupu
  • ¼ hrnku třtinového cukru
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce barbecue omáčky

Postup:

  • Čočku si uvařte ve 2 a ½ hrnku vody. Za 20-30 minut je hotová.
  • Na olivovém oleji si orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte žampiony, nadrobno nasekaný celer, česnek a vařte, dokud žampiony nezměknou a voda z nich se neodpaří (asi 5-10 minut).
  • Troubu si předehřejte na 175°C.
  • Uvařenou čočku dejte do mixéru a rozmixujte tak, aby ještě nějaká struktura zůstala.
  • Smíchejte směs cibule a žampionů, ovesné vločky, mouku, bazalku, pepř, sůl, sušenou cibuli s čočkou a vytvořte těsto. 
  • Z těsta vytvořte placky a vyskládejte je na vymazaný plech. 
  • Karbanátky dejte péct na 20 minut do trouby.
  • V hrnci si smíchejte kečup, cukr, hořčici, barbecue omáčku a přiveďte k varu. 
  • Vařte asi 5 minut. 
  • Po 20 minutách karbanátky potřete ¼ hrnkem omáčky.
  • Pečte ještě dalších 10 minut.
  • Karbanátky z ovesných vloček podávejte se zbytkem omáčky.
čočkové karbanátky s ovesnými vločkami
Zdroj: veganricha.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.