Vyzkoušejte tento recept na plnohodnotné jídlo, které je zdravé a chutné a samozřejmě snadné. S nejvyšší pravděpodobností si na maso ani nevzpomenete!
INGREDIENCE
- 200 g uvařených pohankových krup
- 4 vejce
- 1 malá cuketa
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 4-5 žampionů, nakrájených nadrobno
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 2 lžíce strouhanky
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
- 2 lžíce hladké mouky
- olivový olej
- sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička celého kmínu a/nebo 2 lžíce sezamových semínek
POSTUP
- Rozpálíme si pánev, přidáme olivový olej a restujeme cibuli a česnek, dokud nezesklovatí.
- Poté přidáme žampiony a několik minut je restujeme.
- Cuketu nastrouháme na velmi jemno a rukama ji vymačkáme, abychom odstranili co nejvíce tekutiny.
- Pohankové kroupy dáme do mísy, přidáme žampiony, cuketu, petrželku, parmazán, strouhanku a hladkou mouku.
- Podle chuti osolíme a přidáme kmín nebo sezamová semínka.
- Vejce rozšleháme vidličkou a přidáme do krupice.
- Vše dobře promícháme.
- Rozpálíme pánev, přidáme olej a dáme na ni těsto tak, abychom vytvořili placičku.
- Smažíme několik minut z každé strany.
- Podáváme se zakysanou smetanou a krátce orestovanou růžičkovou kapustou a/nebo mrkví.
Vyzkoušejte i naše další skvělé recepty na pohankové polévky které vám určitě zachutnají! Příprava je snadná, rychlá a výsledek stojí za to.