Karbanátky z pohanky

Karbanátky z pohanky

Vyzkoušejte tento recept na plnohodnotné jídlo, které je zdravé a chutné a samozřejmě snadné. S nejvyšší pravděpodobností si na maso ani nevzpomenete!

INGREDIENCE

  • 200 g uvařených pohankových krup
  • 4 vejce
  • 1 malá cuketa
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 4-5 žampionů, nakrájených nadrobno
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olivový olej
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžička celého kmínu a/nebo 2 lžíce sezamových semínek

POSTUP

  1. Rozpálíme si pánev, přidáme olivový olej a restujeme cibuli a česnek, dokud nezesklovatí.
  2. Poté přidáme žampiony a několik minut je restujeme.
  3. Cuketu nastrouháme na velmi jemno a rukama ji vymačkáme, abychom odstranili co nejvíce tekutiny.
  4. Pohankové kroupy dáme do mísy, přidáme žampiony, cuketu, petrželku, parmazán, strouhanku a hladkou mouku.
  5. Podle chuti osolíme a přidáme kmín nebo sezamová semínka.
  6. Vejce rozšleháme vidličkou a přidáme do krupice.
  7. Vše dobře promícháme.
  8. Rozpálíme pánev, přidáme olej a dáme na ni těsto tak, abychom vytvořili placičku.
  9. Smažíme několik minut z každé strany.
  10. Podáváme se zakysanou smetanou a krátce orestovanou růžičkovou kapustou a/nebo mrkví.
Pohankové placičky naskládané na sobě, ozdobené růžičkovou kapustou a servírované na talíři s příborem.
www.maya-cooks.com

Vyzkoušejte i naše další skvělé recepty na pohankové polévky které vám určitě zachutnají! Příprava je snadná, rychlá a výsledek stojí za to.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.