Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg rybího filé
- 1–2 housky nebo rohlíky
- 1 dl mléka
- 1 cibule
- 10 dkg strouhaného sýra
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- sekaná petrželka
Postup receptu
- Filé necháme zvolna rozmrazit, rozkrájíme na menší kousky a umeleme se žemlí namočenou v mléce a cibuli
- Spojíme s vajíčkem, osolíme, přidáme sekanou petrželku, strouhaný sýr, pepř a podle potřeby strouhanku
- Z hmoty utvoříme karbanátek, který obalíme v trojobalu nebo těstíčku a usmažíme po obou stranách
- Obměny: 1 – s houbami, kdy přidáme předem udušené houby
- Obměny: 2 – se zeleninou, tedy do směsi přidáme nadrobno pokrájenou podušenou zeleninu
- Příloha: bramborová kaše, zeleninový salát