Příprava: 20 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 600 g libového vepřového masa nebo část hovězího a část vepřového
- špetka pepře
- sůl
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla nebo slaniny nakrájené na kostičky
- 1 vejce
- zelená petržel
- 1 žemle
- 1 bílek
- 100 g tuku na smažení.
Postup receptu
- Rozkrájenou slaninu rozškvaříme přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do zlatova
- Maso umeleme, přidáme namočenou v mléce a vymačkanou žemli, osmaženou cibulku se slaninou, sůl, pepř, petržel na drobno a vejce
- Vše dobře promícháme a na vysypaněm válu utvoříme bochánky
- Pak je klasicky obalíme jako řízek trojobal mouka, vejce, strouhanka
- Příloha je k tomu výborná bramborová kaše, vařené brambory