Kari karbanátky z čiroku a zeleniny

Kari karbanátky z čiroku a zeleniny

Tyto vegetariánské karbanátky jsou jednoduché na přípravu a přitom jsou tak výborné! Spojení mrkve, rukoly, kari, česneku a čiroku vám zaručuje nezapomenutelný šmrnc pokrmu, který se stane vaší oblíbenou večeří.

Ingredience

  • ¾ šálku zrn bílého čiroku
  • 2 a ¼ šálku vody
  • 1 lžíce olivového oleje + 1 lžička (+ více na vaření)
  • 1 a ½ lžičky soli
  • ½ šálku nasekané ​​šalotky
  • 110 g rukoly, hrubě nasekané
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené
  • 1 a ½ lžičky lisovaného čerstvého česneku
  • 2 lžičky kari
  • černý pepř dle chuti
  • ¼ šálku bílého řeckého jogurtu
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • řecký jogurt, lehce slazený medem, k servírování

Postup

  1. Vodu, čirok, 1 lžičku oleje a ½ lžičky soli přiveďte k varu ve středním hrnci na vysokém plameni.
  2. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 80–85 minut, dokud zrna nezměknou a nevstřebá se voda.
  3. Sundejte z ohně, načechrajte vidličkou a nechte úplně vychladnout.
  4. Plech vyložte pečicím papírem.
  5. Uvařený čirok přeneste do kuchyňského robotu a pulzujte, dokud se zrna nerozsekají a nezačnou se slepovat, asi 20 jednosekundových pulzů; přeneste do velké mísy.
  6. Zahřejte 1 lžíci oleje na pánvi na středním stupni, dokud se nebude třpytit.
  7. Přidejte šalotku a restujte do změknutí, asi 2 minuty.
  8. Vmíchejte rukolu a mrkev a vařte, dokud rukola nezvadne, asi 2 minuty.
  9. Vmíchejte česnek, kari a 1 lžičku soli, restujte, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund; dochuťte pepřem.
  10. Přidejte směs rukoly do mísy s čirokem a promíchejte.
  11. Přidejte do směsi ¼ šálku jogurtu, vejce a koriandr a pořádně promíchejte.
  12. Směs rozdělte na 8 porcí (každá ¼ šálku) a vytvořte pevné karbanátky o tloušťce asi 1,2 cm.
  13. Karbanátky přeneste na připravený plech a nechte vychladnout, asi 30 minut nebo klidně přes noc.
  14. Zahřejte troubu na 175 °C.
  15. Plech nastříkejte olejem ve spreji a vychlazené karbanátky přeneste na plech.
  16. Karbanátky postříkejte olejem ve spreji a pečte 15 minut.
  17. Obraťte karbanátky a pečte dalších 10–15 minut, dokud nebudou okraje křupavé a karbanátky propečené.
  18. Karbanátky si můžete také usmažit na pánvi, je na vás, zda si zvolíte pečení či smažení.
  19. Podávejte s kopečkem jemně slazeného řeckého jogurtu, s koriandrem a jarní cibulkou.
Vegetariánské kari karbanátky servírované na talíři s čerstvým koriandrem a vidličkou.
www.zestfulkitchen.com

Vyzkoušejte i naše další nejlepší recepty na vlastní zmrzlinu: skvělé letní osvěžení!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.