Kari kuře z římského hrnce

Kari kuře z římského hrnce
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Výrazná chuť kari s kombinací různých druhů zeleniny vám zůstane na jazyku ještě dlouho po snědení. Nenechte si tento vydatný pokrm ujít.

Ingredience

  • 450g kuřecích stehen bez kůže, vykostěná
  • ¼ lžička soli
  • špetka bílého pepře
  • 1 čajová lžička jemně nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 6 malých nových brambor nakrájených na plátky
  • 1 malá mrkev, oloupaná, nakrájená na plátky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, přejeté přes lisovač
  • 1 střední cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 středně velké rajče, nakrájené na měsíčky
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 čajová lžička cukru krystal
  • 1 stonek jarní cibulky, nakrájené na kolečka

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C a do trouby vložte hliněný hrnec.
  • Ořízněte tuk z kuřete a nakrájejte kuře na kostky.
  • V misce smíchejte sůl, bílý pepř, zázvor, kukuřičný škrob.
  • Kuřecí kousky namočte do směsi, pořádně promíchejte a nechte stranou.
  • V hrnci přiveďte dva hrnky vody k varu.
  • Do hrnce přidejte brambory a mrkev, přykryjte a vařte 5 minut. Následně vodu slejte.
  • Připravte si pánev s nepřilnavým povrchem na rozžhavenou plotýnku a přidejte rostlinný olej.
  • Poté, až bude olej rozpálený, přidejte kuře a osmažte jej, dokud maso lehce nezhnědne. Asi 2 minuty.
  • Přidejte česnek, cibuli, kari a rajče a restujte další 1 minutu.
  • Přidejte brambory, mrkev, sojovou omáčku a cukr a řádně míchejte, dokud není vše pořádně promícháno.
  • Vypněte oheň a směs přeneste do předehřátého římského hrnce. Římský hrnec zakryjte a vraťte na 15 až 20 minut do zahřáté trouby.
  • Těsně před podáváním promíchejte směs s jarní cibulkou.
směs zeleniny a kuřecích kousků
zdroj: cookstr.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.