Výrazná chuť kari s kombinací různých druhů zeleniny vám zůstane na jazyku ještě dlouho po snědení. Nenechte si tento vydatný pokrm ujít.
Ingredience
- 450g kuřecích stehen bez kůže, vykostěná
- ¼ lžička soli
- špetka bílého pepře
- 1 čajová lžička jemně nasekaného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 6 malých nových brambor nakrájených na plátky
- 1 malá mrkev, oloupaná, nakrájená na plátky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 stroužky česneku, přejeté přes lisovač
- 1 střední cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 lžíce kari koření
- 1 středně velké rajče, nakrájené na měsíčky
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 čajová lžička cukru krystal
- 1 stonek jarní cibulky, nakrájené na kolečka
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C a do trouby vložte hliněný hrnec.
- Ořízněte tuk z kuřete a nakrájejte kuře na kostky.
- V misce smíchejte sůl, bílý pepř, zázvor, kukuřičný škrob.
- Kuřecí kousky namočte do směsi, pořádně promíchejte a nechte stranou.
- V hrnci přiveďte dva hrnky vody k varu.
- Do hrnce přidejte brambory a mrkev, přykryjte a vařte 5 minut. Následně vodu slejte.
- Připravte si pánev s nepřilnavým povrchem na rozžhavenou plotýnku a přidejte rostlinný olej.
- Poté, až bude olej rozpálený, přidejte kuře a osmažte jej, dokud maso lehce nezhnědne. Asi 2 minuty.
- Přidejte česnek, cibuli, kari a rajče a restujte další 1 minutu.
- Přidejte brambory, mrkev, sojovou omáčku a cukr a řádně míchejte, dokud není vše pořádně promícháno.
- Vypněte oheň a směs přeneste do předehřátého římského hrnce. Římský hrnec zakryjte a vraťte na 15 až 20 minut do zahřáté trouby.
- Těsně před podáváním promíchejte směs s jarní cibulkou.