Z nutričního hlediska se jedná o naprosto perfektní pomazánku. Je bohatá na bílkoviny a vlákninu, ale má nízký obsah tuku a kalorií. Navíc skvěle chutná!
Co budete potřebovat
- 2 špetky kari
- 110 g smetanového sýra
- 1 lžíce podmáslí
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 malé jablko
- sůl
- pepř
Postup
- Smíchejte kari se 2 lžícemi teplé vody.
- Promíchejte se smetanovým sýrem do krémové směsi.
- Opláchněte řapíkatý celer, nakrájejte ho nadrobno a listy nasekejte.
- 1 lžíci řapíkatého celeru si dejte stranou.
- Jablko omyjte, osušte, rozčtvrťte a zbavte jádřinců.
- Jablko nakrájejte nadrobno.
- Smíchejte smetanový kari sýr s jablkem, řapíkatým celerem nakrájeným na kostičky a celerovými listy.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Pomazánku podávejte namazanou na chlebu či s krekry a ozdobte zbylým nakrájeným řapíkatým celerem.