Kari s cizrnou a kuřecím masem

Kari s cizrnou a kuřecím masem

A pokud si masožrouti pomoci nemohou a chybí jim tam nějaký kus masa, máme tady recept na kari s cizrnou a celým kuřetem.

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • celé kuře (naporcované)
  • ¼ másla
  • 1 střední cibule (nadrobno nakrájená)
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 a ½ lžičky mleté papriky
  • 1 a ½ lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • ¼ lžičky kajenského pepře
  • ½ lžičky mletého pepře
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • sůl dle chuti
  • 1 plechovka pasírovaných rajčat
  • 450 g čerstvého špenátu
  • ¼ hrnku citronové šťávy
  • ½ hrnku čerstvých koriandrových lístků
  • ½ hrnku smetany ke šlehání

Postup:

  • Budete potřebovat tlakový hrnec.
  • Pokud jej máte, využijte jej.
  • Pokud ne, můžete také vařit v běžném hrnci, ale počítejte s delším časem dušení.
  • Na olivovém oleji si orestujte kuře, nechte jej zatáhnout ze všech stran.
  • Jakmile se kuře zatáhne, dejte si jej bokem do misky nebo na talíř.
  • Do stejného hrnce dejte máslo, nechte jej rozpustit, přidejte cibuli, česnek, zázvor.
  • Za občasného míchání restujte asi 15 sekund.
  • Přidejte kmín, papriku, koriandr, kurkumu, kajenský pepř, černý pepř a sůl.
  • Za stálého míchání restujte dalších 30 sekund.
  • Přidejte pasírovaná rajčata a špenát, přikryjte a nechte vařit asi 2 minuty, dokud se špenát nepodusí.
  • Přidejte koriandr, citonovou šťávu, vývar a kuře zpět do hrnce, promíchejte.
  • Přikryjte pokličkou a nechte asi 15 minut vařit.
  • Poté přidejte cizrnu a kari zahusťte smetanou, chvilku povařte a můžete podávat.
Kuřecí kari s cizrnou servírované na talíři s rýží a čerstvou petrželkou.
www.flickr.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.