A pokud si masožrouti pomoci nemohou a chybí jim tam nějaký kus masa, máme tady recept na kari s cizrnou a celým kuřetem.
Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- celé kuře (naporcované)
- ¼ másla
- 1 střední cibule (nadrobno nakrájená)
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 a ½ lžičky mleté papriky
- 1 a ½ lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- ¼ lžičky kajenského pepře
- ½ lžičky mletého pepře
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- sůl dle chuti
- 1 plechovka pasírovaných rajčat
- 450 g čerstvého špenátu
- ¼ hrnku citronové šťávy
- ½ hrnku čerstvých koriandrových lístků
- ½ hrnku smetany ke šlehání
Postup:
- Budete potřebovat tlakový hrnec.
- Pokud jej máte, využijte jej.
- Pokud ne, můžete také vařit v běžném hrnci, ale počítejte s delším časem dušení.
- Na olivovém oleji si orestujte kuře, nechte jej zatáhnout ze všech stran.
- Jakmile se kuře zatáhne, dejte si jej bokem do misky nebo na talíř.
- Do stejného hrnce dejte máslo, nechte jej rozpustit, přidejte cibuli, česnek, zázvor.
- Za občasného míchání restujte asi 15 sekund.
- Přidejte kmín, papriku, koriandr, kurkumu, kajenský pepř, černý pepř a sůl.
- Za stálého míchání restujte dalších 30 sekund.
- Přidejte pasírovaná rajčata a špenát, přikryjte a nechte vařit asi 2 minuty, dokud se špenát nepodusí.
- Přidejte koriandr, citonovou šťávu, vývar a kuře zpět do hrnce, promíchejte.
- Přikryjte pokličkou a nechte asi 15 minut vařit.
- Poté přidejte cizrnu a kari zahusťte smetanou, chvilku povařte a můžete podávat.