Co více vám může po ránu zvednout náladu než tato výborná a zdravá miska, která hraje všemi barvami! Tempeh, sladké brambory, bílé fazole a dýňová semínka dodávají chuť, živiny a bílkoviny. Recept je bez oleje, lepku a ořechů.
Co budeme potřebovat
- 400 g konzervovaných bílých fazolí
- 230 g tempehu (nakrájený na kostky)
- 250 g vařené quinoi
- Červená cibule
- Batát (nakrájený na kostky)
- 4 stroužky česneku (rozdrcené a nasekané)
- Lžička sušené bazalky (nebo 1 lžíce čerstvé bazalky)
- Šťáva z 1 citronu
- Lžička kajenského pepře
- 2 zarovnané lžíce kari
- Sůl
- Mletý černý pepř
Postup
- Do velkého hrnce nebo woku přidáme dvě polévkové lžíce vody
- Přidáme cibuli a česnek se špetkou soli a mletým černým pepřem
- Na středně vysokou teplotu opékáme, dokud cibule nezezlátne
- Přidáme batáty
- Hrnec přikryjeme a vaříme 8–10 minut, dokud nejsou batáty uvařené
- Občas promícháme, aby se batáty nelepily, a v případě potřeby přidáme více vody
- Když jsou batáty měkké, přidáme kajenský pepř, kari, bazalku a promícháme
- Přidáme quinou, fazole a tempeh a dobře promícháme
- Směs prohřejeme a podáváme
Razím heslo, že zdravých surovin a pokrmů není nikdy dost. Proto, jestli to máte stejně jako já a tyto recepty z tempehu vám nestačí, pusťte se do dalších nízkosacharidových dobrot podle našich postupů. Vyzkoušejte například tyto skvělé keto brownies, po kterých se vám budu sbíhat sliny!