Karlovarský houskový knedlík

Karlovarský houskový knedlík

Skvělá česká příloha k omáčkám, které nikdo nemůže odolat! Připravte si tento luxusní knedlík s čerstvými bylinkami jednoduše u vás doma.

Ingredience

  • 10 ks pečiva (housky, rohlíky)
  • 4 vejce
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1-2 hrnky mléka
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 100 g másla
  • sůl dle chuti
  • čerstvá pažitka
  • petrželová nať

Postup

  1. Do velké mísy dáme změklé máslo, utřeme ho se žloutky a špetkou soli.
  2. Přidáme nasekanou nať a pažitku.
  3. Rohlíky či housky nakrájíme a přidáme do mísy k máslu.
  4. Přidáme tolik vlažného mléka, aby se rohlíky řádně navlhčily a promícháme.
  5. Přidáme vyšlehaný sníh z bílků a mouku dle potřeby.
  6. Připravenou hmotu přendáme na fólii, vytvarujeme válec a zavineme.
  7. Použít můžeme i utěrku a konce zagumičkovat.
  8. Takto připravíme i druhý knedlík.
  9. Vložíme do horké vody a vaříme asi 45-50 minut na slabém plameni.
  10. Hotové knedlíky vyjmeme z vody a necháme ve fólii vychladnout.
  11. Potom nakrájíme a podáváme.
Nakrájený knedlík z housek na tácku, který je položený na utěrce.
www.recepty.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.