Kaše z brambor se slaninou a čedarem

Kaše z brambor se slaninou a čedarem
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 8

Vydatná bramborová kaše, která si sama o sobě vystačí i jako hlavní chod. V kombinaci se slaninou a sýrem čedar je naprosto neodolatelná!

Ingredience

  • 2 kg nakrájených brambor
  • sůl
  • ½ šálku másla
  • ½ šálku mléka
  • ½ šálku zakysané smetany
  • čedar dle chuti
  • mletý černý pepř
  • 6 plátků slaniny, osmažené a rozdrobené
  • 2 polévkové lžíce čerstvě nasekané pažitky

Postup       

  1. Ve velkém hrnci podlijte brambory vodou a vydatně dochuťte solí.
  2. Přiveďte k varu a vařte, dokud se brambory nedají snadno propíchnout vidličkou, 16 až 18 minut.
  3. Sceďte a vraťte do hrnce.
  4. Použijte šťouchadlo na brambory a rozmačkejte brambory do hladka.
  5. Mezitím v malém hrnci na středním plameni rozpusťte máslo s mlékem.
  6. Směs nalijte na brambory a míchejte, dokud nebude krémová.
  7. Vmíchejte zakysanou smetanu a poté dochuťte solí a pepřem.
  8. Vmíchejte slaninu, čedar a pažitku.
  9. Přeneste brambory do servírovací mísy.
  10. Před podáváním dochuťte ještě pepřem a ozdobte pažitkou.
Kaše zasypaná slaninou, sýrem a pažitkou, servírovaná na talíři.
www.delish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.