Vydatná bramborová kaše, která si sama o sobě vystačí i jako hlavní chod. V kombinaci se slaninou a sýrem čedar je naprosto neodolatelná!
Ingredience
- 2 kg nakrájených brambor
- sůl
- ½ šálku másla
- ½ šálku mléka
- ½ šálku zakysané smetany
- čedar dle chuti
- mletý černý pepř
- 6 plátků slaniny, osmažené a rozdrobené
- 2 polévkové lžíce čerstvě nasekané pažitky
Postup
- Ve velkém hrnci podlijte brambory vodou a vydatně dochuťte solí.
- Přiveďte k varu a vařte, dokud se brambory nedají snadno propíchnout vidličkou, 16 až 18 minut.
- Sceďte a vraťte do hrnce.
- Použijte šťouchadlo na brambory a rozmačkejte brambory do hladka.
- Mezitím v malém hrnci na středním plameni rozpusťte máslo s mlékem.
- Směs nalijte na brambory a míchejte, dokud nebude krémová.
- Vmíchejte zakysanou smetanu a poté dochuťte solí a pepřem.
- Vmíchejte slaninu, čedar a pažitku.
- Přeneste brambory do servírovací mísy.
- Před podáváním dochuťte ještě pepřem a ozdobte pažitkou.