Pohanka je lahodná a bezlepková super potravina, která je zejména v Rusku, velmi oblíbená a velmi snadná na přípravu! Jak ale na ní? To vše se dozvíte v tomto receptu, jak dokonale uvařit pohankovou kaši!
Co budeme potřebovat
- 100 g pohankové krupice
- 300 ml polotučného mléka
- Lžíce másla
- ½ lžičky soli
- Lžíce stévie
Posup
- Ve větším hrnci začneme zahřívat mléko
- Přidáme do něj nevařenou pohankovou krupici
- Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme dusit
- Pohanku dusíme přibližně 10 minut, dokud nevstřebá vodu
- Hrnec sundáme ze sporáku a pohanku necháme ještě 10 minut odpočívat
- Přidáme máslo a stévii
- Kaši promícháme, aby se máslo rozpustilo, a teplou kaši podáváme
Toto množství pohanky by mělo stačit na normální 4 porce.