Kaše z pohankové krupice

Kaše z pohankové krupice

Pohanka je lahodná a bezlepková super potravina, která je zejména v Rusku, velmi oblíbená a velmi snadná na přípravu! Jak ale na ní? To vše se dozvíte v tomto receptu, jak dokonale uvařit pohankovou kaši!

Co budeme potřebovat

  1. 100 g pohankové krupice
  2. 300 ml polotučného mléka
  3. Lžíce másla
  4. ½  lžičky soli
  5. Lžíce stévie

Posup

  1. Ve větším hrnci začneme zahřívat mléko
  2. Přidáme do něj nevařenou pohankovou krupici
  3. Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme dusit
  4. Pohanku dusíme přibližně 10 minut, dokud nevstřebá vodu
  5. Hrnec sundáme ze sporáku a pohanku necháme ještě 10 minut odpočívat
  6. Přidáme máslo a stévii
  7. Kaši promícháme, aby se máslo rozpustilo, a teplou kaši podáváme
Kaše z vařené pohankové krupice s kakaem a ovocem.
Zdroj: earthofmaria.com

Toto množství pohanky by mělo stačit na normální 4 porce.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.