Kaštánky z kaštanů

Kaštánky z kaštanů
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 13

Tyto sušenky jsou maximálně chutné a krásně měkké. Jejich chuť je máslová, přestože máslo vůbec neobsahují. Způsobem přípravy je trochu netradiční, ale určitě stojí za to ho vyzkoušet.

Ingredience:

  • 250 g jedlých kaštanů
  • 4 polévkové lžíce akátového medu
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli
  • 2 lžíce nasekaných piniových oříšků

Postup:

  • Kaštany dáme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme je namočené po dobu 1 hodiny.
  • Potom je nařízneme do tvaru kříže, přendáme do misky nebo kastrolu i s vodou, ve které byly namočené a přivedeme k varu.
  • Vaříme po dobu 15 minut, poté snížíme teplotu a necháme vařit dalších 10 minut.
  • Poté kaštany přecedíme, nasypeme na utěrku, zabalíme a důkladně promačkáme, aby skořápka praskla. Vyloupeme a ochladíme pod tekoucí studenou vodou.
  • Vyloupané kaštany nasypeme do nádoby mixéru a rozdrtíme najemno.
  • V malém hrnci rozpustíme 2 lžíce akátového medu se skořicí a špetkou soli.
  • Tento sirup nalijeme na rozmixované kaštany a pečlivě promícháme.
  • Namočíme si prsty a odebíráme kousky hmoty, ze které tvarujeme mírně ploché kaštany.
  • Každý jednotlivý kousek namočíme do zbývajících 2 lžic akátového medu a pak obalíme v piniových oříškách.
  • Skládáme na tácek nebo talíř a dáme vychladit do lednice, kde nám vydrží cca 3 dny.
  • Před konzumací je potřeba nechat kaštany 1 hodinu odstát při pokojové teplotě a poté servírovat.
Nepečené cukroví z kaštanů.
Zdroj: https://gordon-ramsay-recipe.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.