Kaštanový dort z pohankové mouky

Kaštanový dort z pohankové mouky

Spojení lahodných oříškových tónů pohanky s jemným kaštanovým krémem vytváří jemný, vláčný dezert, který si užije nejen vaše rodina, ale i ti nejnáročnější hosté!

INGREDIENCE

  • 1/2 šálku (75 g) pohankové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 vejce, oddělené
  • 1 lžička (5 ml) vanilkového extraktu
  • 1/2 šálku (105 g) třtinového cukru
  • 1/2 šálku (125 ml) kaštanového krému
  • 1/4 šálku (60 ml) řepkového oleje
  • moučkový cukr, na posypání
  • crème fraîche (volitelně)

POSTUP

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C a mřížku umístíme do středu.
  2. Dno 20 cm formy vyložíme pečicím papírem.
  3. Poté vyložíme i vnitřní stěny formy pásem pečícího papíru.
  4. V míse smícháme mouku a prášek do pečiva.
  5. Dáme stranou.
  6. V jiné míse šleháme bílky elektrickým šlehačem, dokud se nevytvoří měkké vrcholky.
  7. Postupně přidáváme vanilkový a třtinový cukr a šleháme, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  8. Dáme stranou.
  9. Ve velké míse ušleháme žloutky, kaštanový krém a olej.
  10. Vmícháme suché ingredience do hladka.
  11. Pomocí stěrky jemně vmícháme bílky do těsta.
  12. Lžící vložíme těsto do připravené pánve.
  13. Pečeme 35 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu dortu nevyjde čisté.
  14. Před vyjmutím z formy necháme vychladnout.
  15. Dort se může uprostřed mírně propadnout.
  16. Nakonec poprášíme moučkovým cukrem.
  17. Pokud chcete, podávejte s crème fraîche.
Dort z pohanky a kaštanového krému, který je rozkrojený a servírovaný na talíři s nožem.
www.ricardocuisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.