Svěží a lahodný dezert, který si můžete vychutnat jako snídani nebo kdykoli během dne.
Ingredience
- 350 ml vody
- 200 ml čerstvě uvařené kávy
- 100 g cukru
- 1 čajová lžička rozpustné kávy
- neslazený kakaový prášek
- šlehačka
Postup
- Do hrnce dejte vodu a cukr, přiveďte k varu a vařte přibližně 5 minut, aby vznikl „sirup“.
- Přidejte čerstvě uvařenou kávu a instantní kávu v prášku.
- Důkladně promíchejte.
- Směs nalijte do mísy, přikryjte fólií a dejte do mrazáku.
- Každých 30 minut směs promíchejte, aby se rozbily krystalky ledu.
- Granita je hotová, když je dobře namrzlá, ale má krémovou konzistenci. Tento proces obvykle trvá okolo 2 hodin.
Kávovou granitu podávejte ve skleničce se šlehačkou posypanou kakaovým práškem.