Kávová granita se šlehačkou

Kávová granita se šlehačkou
Příprava: 120 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Svěží a lahodný dezert, který si můžete vychutnat jako snídani nebo kdykoli během dne.

Ingredience

  • 350 ml vody
  • 200 ml čerstvě uvařené kávy
  • 100 g cukru
  • 1 čajová lžička rozpustné kávy
  • neslazený kakaový prášek
  • šlehačka

Postup

  • Do hrnce dejte vodu a cukr, přiveďte k varu a vařte přibližně 5 minut, aby vznikl „sirup“.
  • Přidejte čerstvě uvařenou kávu a instantní kávu v prášku.
  • Důkladně promíchejte.
  • Směs nalijte do mísy, přikryjte fólií a dejte do mrazáku.
  • Každých 30 minut směs promíchejte, aby se rozbily krystalky ledu.
  • Granita je hotová, když je dobře namrzlá, ale má krémovou konzistenci. Tento proces obvykle trvá okolo 2 hodin.

Kávovou granitu podávejte ve skleničce se šlehačkou posypanou kakaovým práškem.

Sklenička s granitou a šlehačkou.
zdroj: tuorlorosso.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.