Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 3
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 10 dkg hladké mouky
- 12 dkg tuku
- 10 dkg mletých mandlí
- 4 dkg moučkového cukru
- lžička rumu.
Kávový krém
- 20 dkg másla
- 10 dkg moučkového cukru
- 1/4 l mléka
- 1 kávový nebo karamelový pudink.
Kávová poleva
- 15 dkg moučkového cukru
- 3 lžíce silné černé kávy (instantní nebo přecezené)
- 1 lžička rozehřátého ztuženého tuku.
Postup receptu
- Z uvedených surovin vypracujeme těsto
- Necháme je odležet v chladu, pak vyválíme a vykrájíme kolečka nebo jiné tvary
- Na plechu vyloženém pečícím papírem je upečeme dorůžova
- Vychladlá kolečka spojujeme po dvou kávovým krémem
- Spojená kolečka pak polijeme kávovou polevou a ozdobíme půlkou mandle
- Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink
- Vychladlý pudink po částech vešleháme do másla utřeného s moučkovým cukrem
- Kávový pudink můžeme připravit i tak, že mlékem spaříme kávu, přecedíme a zavaříme běžný vanilkový pudink
- Příprava polevy: Moučkový cukr prosejeme do misky, přidáme horkou kávu a horký rozehřátý tuk a třeme do zhoustnutí, až je poleva hladká a lesklá