Ochutnali jste někdy kávu s baileysem? Chutnala vám?
Připravte si potom speciální vánoční cukroví. Kávové oválky s baileysovou polevou jsou opravdovou slastí.
INGREDIENCE
- 1 hrnek másla pokojové teploty
- 2 hrnky práškového cukru
- 2 vejce
- 2 lžíce instantní kávy rozpuštěné v 1/4 hrnku vody
- 1 a 1/2 lžíce smetany do kávy
- 3 a 1/2 hrnku mouky
- 1 lžička prášku na pečení
- 1/4 lžičky soli
POSTUP
- V misce utřete máslo s cukrem.
- Přidejte vejce a míchejte, dokud se všechny ingredience dokonale nespojí.
- Dále do misky nalijte kávu, přidejte kypřicí prášek, špetku soli a nakonec mouku.
- Vypracujte těsto, které potom nechejte na půl hodin v lednici uležet.
- Vytáhněte těsto z lednice a vytvořte z něj oválky, které pak jemně rozmáčkněte třeba vidličkou.
- Rozehřejte si troubu na 180 °C a vánoční kávové cukroví pečte zhruba 10 minut.
- Během toho, co vám budou kávové oválky chladnout, se pusťte do polevy.
TIP: Polevu s likérem baileys udělejte podle receptu na kokosovo-rumovou polevu, ovšem namísto rumu dejte baileys. Kokos použít můžete, ale nemusíte, záleží na vás.