Kávový dezert s třešňovou omáčkou

Kávový dezert s třešňovou omáčkou

Výbornou kávovou panna cotta s přelivem z třešní si zamilujete. Pokud nemáte třešně, přeliv můžete udělat i z jahod, malin nebo třeba švestek.

Ingredience na panna cotta

  • 200ml plnotučného mléka
  • 300ml smetany
  • 4 žloutky
  • 1 lžička instantní kávy
  • 65g cukru
  • 4 plátky želatiny

Ingredience na přeliv

  • 350g třešní (nebo jahod, malin či švestek)
  • 1 celá skořice
  • 1 vyškrabaný vanilkový lusk
  • 50g cukru
  • 300ml vody nebo červeného vína
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  • Nejprve vyšlehejte 4 žloutky do pěny.
  • Poté přiveďte k varu mléko s vanilkovým extraktem, kávou a cukrem. Uvařené mléko smíchejte s vyšlehanými žloutky.
  • Želatinové plátky namočte na 1 minutu do studené vody.
  • Změklou želatinu vmíchejte do směsi, nechejte ji rozpustit a směs nechte vychladnout.
  • Smetanu vyšlehejte do tuha a smíchejte s vychladlým krémem. Vzniklou směs nalijte do skleniček a dejte ztuhnout do lednice nejméně na 2 hodiny.
  • Omáčku připravíte tak, že třešně omyjete a rozpůlíte.
  • Červené víno přiveďte k varu společně s cukrem, skořicí a vydlabaným obsahem vanilkového lusku.
  • Duste 5 minut a poté přidejte třešně. Tekutinu nakonec zahustíte kukuřičným škrobem rozpuštěným ve studené vodě.
  • Hotovou omáčkou přelijte vychlazenou panna cottu a podávejte.
Kávová panna cotta s ovocným přelivem.
Zdroj: malteskitchen.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.