Kdoule a vepřová pečeně

Kdoule a vepřová pečeně

Příprava pokrmů v pomalém hrnci je hračka, ale musíte k tomu mít ty správné suroviny. Zkuste si uvařit tento jednoduchý recept, kde masu sekunduje téměř zapomenuté ovoce v podobě kdoule. Skvěle chutná a přesto jej spousta hospodyněk zcela opomíjí a je to rozhodně škoda. Mrkněte i na jiné recepty z pomalého hrnce.

Ingredience:

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 800 g vepřové krkovičky
  • 1 červená cibule nakrájená na čtvrtky
  • 2 – 3 velké kdoule, oloupané, zbavené jádřinců, nakrájené na měsíčky
  • 2 rozdrcené stroužky česneku
  • 2 cm kousek jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 polévková lžíce celých čerstvých listů šalvěje
  • 1/4 hrnku medu
  • 1/2 hrnku suchého sherry
  • 1 tyčinka skořice
  • 2 lžičky celozrnné hořčice
  • 140 g jablečného pyré
  • 1 a 1/2 hrnku kuskusu
  • 1 a 1/2 hrnku vařící vody
  • 1/4 hrnku hrubě nasekaných pistácií
  • 1 oloupaná cuketa nakrájená na tenké proužky
  • Čerstvé listy šalvěje na ozdobu

Postup:

  • Ve velké pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje na středně vysokou teplotu. Vložíme plátky vepřového masa a vaříme 5 až 6 minut, nebo dokud z obou stran nezíská zlatavý nádech. Přendáme na talíř.
  • Na pánev přidáme cibuli a kdoule. Vaříme 2 minuty. Přihodíme česnek, zázvor a šalvěj. Za stálého míchání vaříme další 1 minutu.
  • Vmícháme med a suché sherry, povaříme 2 minuty a přeneseme do pomalého hrnce.
  • Přidáme tyčinku skořice, hořčici i jablečné pyré.
  • Mícháme, aby se vše spojilo. Přisypeme vepřové maso. Zakryjeme pokličkou a vaříme 4 hodiny na vysokou teplotu (nebo 8 hodin na nízkou teplotu). Maso během vaření dvakrát otočíme.
  • Těsně předtím, než je vepřové maso hotové, nasypeme kuskus do žáruvzdorné mísy, zalijeme vroucí vodou, promícháme a zakryjeme. Dáme na 5 – 7 minut odstát, aby se tekutina vstřebala do kuskusu.
  • Mezitím rozehřejeme zbývající olej ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Přidáme pistácie a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přidáme cuketu a mícháme 2 až 3 minuty nebo dokud nezměkne.
  • Přimícháme do kuskusu, dochutíme solí a pepřem.
  • Vepřové maso přendáme na prkénko, nasekáme nahrubo. Vyhodíme tyčinku skořice. Kuskus rozdělíme na talíře, přidáme porci masa a kdoule, posypeme lístky šalvěje a můžeme podávat.

Tip: Jestli si nevíte rady s výběrem vhodného kuchyňského náčiní na přípravu takových pokrmů, zkuste mrknout na naší recenzi na pomalé hrnce.

Kdoule z pomalého hrnce.
Zdroj: https://www.taste.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.